ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 53 / 30-07-07

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 53/ 30-7-2007
 
Αίτημα του Union προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της Τραπέζης
 
ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
 
Σας παραθέτουμε το υπ’ αριθμ. 301/24-07-07 αίτημα μας προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ με την ελπίδα της άμεσης θετικής ανταπόκρισης της Διοίκησης, σ’ ένα αίτημα που δικαιώνει τις προσπάθειες του συνόλου του Προσωπικού.
 
“Έχει, ήδη, ανακοινωθεί μία γιγαντιαία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, ύψους 1,2 δις ευρώ, ενδεικτική των νέων μεγάλων στόχων επέκτασης που έχει επιλέξει η Τράπεζα στη χώρα μας και στη «Νέα Ευρώπη».
Εσείς ο ίδιος κατ’ επανάληψιν έχετε εξάρει δημοσίως τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τράπεζα για την επίτευξη όλης αυτή της προόδου που έχει συντελεστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (λιγότερο της 7ετίας).
Έχουμε τη γνώμη ότι μία έμπρακτη – δημόσια αναγνώριση της προσπάθειας του Προσωπικού με την ευκαιρία του νέου «άλματος» που επιχειρεί η Τράπεζα είναι στη φιλοσοφία σας και στις προθέσεις σας.
Θα θέλαμε να σας προτείνουμε, λοιπόν, ως η πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων που δραστηριοποιείται εντός των κόλπων της Τράπεζας, να δώσετε τη δυνατότητα σ’ ό λ ο υ ς τους εργαζόμενους της Τράπεζας να συμμετάσχουν στη νέα αυτή, μεγάλη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά προτεραιότητα για την απόκτηση τυχόν αδιάθετων μετοχών ι σ ό π ο σ α και με την ί δ ι α   τ ι μ ή διάθεσης (των παλαιών μετόχων). Τα πακέτα αυτά των μετοχών με ένα ανώτατο όριο ανά εργαζόμενο να μην συμψηφίζονται με τυχόν αντίστοιχα που ήδη κατέχουν οι ίδιοι σήμερα.
Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής του κύριου όγκου των εργαζομένων της Τράπεζας σ’ αυτή την προσφορά (μεγάλος αριθμός των οποίων είναι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι) θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα χορήγησης ισόποσου με την αξία των μετοχών που θα αγοράσουν δανείου με επιτόκιο, όσο αυτό των προσωπικών δανείων (2%) και τους αντίστοιχους όρους αποπληρωμής. Σε εξασφάλιση αυτού του ειδικού δανείου («αγοράς μετοχών») προτείνουμε ως ενέχυρο τις αγορασθησόμενες μετοχές, που όταν και εφόσον πωληθούν ταυτόχρονα εξοφλείται και το δάνειο αγοράς τους.
Νομίζουμε ότι υπάρχει η χρονική δυνατότητα χρήσης αυτού του δικαιώματος μέχρι τέλος Αυγούστου έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν κι αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον και των ιδίων προς την Τράπεζα, αλλά και αυτής προς το Προσωπικό της.
Αντίστοιχο πρόγραμμα είχε με επιτυχία εγκαινιάσει η Τράπεζα το 1999 κατά την εισαγωγή της στο Χ.Α.Α.
Με την ελπίδα της θετικής σας ανταπόκρισης στο παρόν αίτημα μας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.”
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
 
Με την ευκαιρία της Πράξης Διοίκησης αρ.39/20-7-07 το Δ.Σ. του Union επιθυμεί να ευχαριστήσει τον επί διετία Διευθυντή Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Θ. ΚΙΤΣΟ για την άψογη μεταξύ μας συνεργασία και να του ευχηθεί καλή τύχη όπου και να πάει.
Καλωσορίζουμε το νέο Διευθυντή Τ.Α.Δ. και Γεν. Διευθυντή κα ΑΘΗΝΑ ΔΕΣΥΠΡΗ, της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή συνεργασία προς όφελος των εργαζομένων της Τράπεζας.
 
 
TοΔ.Σ. τουΣωματείου (Union) Eurobank

 

 

Διαβάστε επίσης

cms286
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 110 / 23-12-2011
cms282
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 109 / 20-12-2011
cms284
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms285
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms280
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 108 / 08-12-2011
cms279
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 107 / 08-12-2011