ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 49 / 27-06-07

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Νο 49/ 27-6-2007
 
Βαβέλ ανευθυνότητας στη διαχείριση
     κρίσης στα κτίρια της Τράπεζας στη Ν. Ιωνία
 
            Σήμερα και περί τις 13.40’ εκδηλώθηκε φωτιά στο υπόγειο του Β’ κτιρίου (ένα από τα 4 της Τράπεζας στη Ν. Ιωνία) προφανώς από τον σταθεροποιητή τάσεως του ηλεκτρικού ρεύματος (UPS) μ’ αποτέλεσμα την ολική διακοπή ρεύματος σ’ όλα τα κτίρια της Τράπεζας. Ο συγκεκριμένος χώρος «πνίγηκε» σε καπνούς και αναθυμιάσεις μ’ αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βγουν έξω, όπου τους «υποδέχτηκε» ο ανελέητος καύσωνας.
            Το Σωματείο μας επικοινώνησε αμέσως μ’ όσους θεσμικά συνεργάζεται για τα ζητήματα του Προσωπικού (Τομέας Ανθρώπινου Δυναμικού) και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων από τις Διευθύνσεις όλων των μονάδων της Τράπεζας που στεγάζονται στη Ν. Ιωνία και απασχολούν περί τους 2.000 εργαζόμενους, με κυριότερο την εκκένωση των χώρων και την επιστροφή των συναδέλφων στα σπίτια τους, αφού μη υπάρχοντος ηλεκτρικού ρεύματος δεν λειτουργούσαν τα p/c, τηλέφωνα κ.λπ., αλλά ούτε και ο κλιματισμός.
            Οι συνθήκες εργασίας είχαν γίνει ανυπόφορες, αλλά η διαχείριση του προβλήματος δεν ήταν ενιαία! Το λογικό ήταν να παραμείνει ένας αριθμός εργαζομένων ως προσωπικό ασφαλείας και οι υπόλοιποι να φύγουν. Άλλες μονάδες αντιμετώπισαν σωστά την κρίση, άλλες όμως, όχι. Το ρεύμα τελικά αποκαταστάθηκε περί της 15.15’ αλλά η αναταραχή και τα παράπονα των συναδέλφων στον πιο πολυάνθρωπο χώρο της Τράπεζας παρέμειναν. Έπρεπε να βάλουμε εμείς τις φωνές με προφορικά και γραπτά διαβήματα, για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι υπεύθυνοι επικεφαλής των μονάδων στη Ν. Ιωνία σ’ ένα θέμα που η αντίδραση έπρεπε να είναι άμεση και ενιαία;
            Στα συγκεκριμένα κτίρια της Τράπεζας στη Ν. Ιωνία οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα: Μετακίνησης, ρύπανσης από παρακείμενο εργοστάσιο, ρύθμισης κυκλοφοριακού και χώρων στάθμευσης και κυρίως εξοντωτικού ωραρίου εργασίας, οι περισσότεροι. Για όλα αυτά έχουμε παρέμβει σε κάθε αρμόδια Αρχή, είτε της Τράπεζας, είτε της Πολιτείας, χωρίς να μας ικανοποιούν τα αποτελέσματα. Είναι κρίμα να προστίθεται και έκτακτος κίνδυνος και η αντιμετώπισή του να είναι «χαλαρή», όταν διακυβεύεται η υγιεινή και η ασφάλεια της εργασίας. Η δημόσια αυτή προειδοποίησή μας εξαντλεί την από τη πλευρά μας καλοπιστία, γιατί η επόμενη θα είναι η ενεργοποίηση των εμπειρογνωμόνων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας του υπουργείου Απασχόλησης τους οποίους ήδη ενημερώσαμε.
 
Καλούμε κάθε εργαζόμενο σ’ όποια μονάδα της Tράπεζας κι αν εργάζεται να μας ενημερώνει έγκαιρα για παρεμφερή με τα ως άνω ζητήματα για την εκ μέρους μας ανάληψη της ευθύνης προς αντιμετώπιση της κατάστασης με κάθε τρόπο: Συνδικαλιστικό ή νόμιμο.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ. του Union Eurobank
 
                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
      

                               ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΣΣΑΣ

 

 

Διαβάστε επίσης

cms286
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 110 / 23-12-2011
cms282
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 109 / 20-12-2011
cms284
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms285
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms280
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 108 / 08-12-2011
cms279
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 107 / 08-12-2011