ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 33 / 06-05-10

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
v    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ
v    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
v    ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 
Γιατί, γιατί, γιατί ;;;
 
Σήμερα είναι ημέρα πένθους για όλο το τραπεζοϋπαλληλικό κόσμο, γιατί χθες χάθηκαν άνανδρα και άδικα τρεις από μας. Τρεις απλοί εργαζόμενοι στην ΜΑΡΦΙΝ-ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Συμμετέχουμε αλληλέγγυοι στο πένθος αυτών των θυμάτων της ωμής βίας και του λαϊκισμού, στεκόμαστε δίπλα στον πόνο των οικογενειών τους και συλλυπούμεθα το Σωματείο των εργαζομένων της ΜΑΡΦΙΝ-ΕΓΝΑΤΙΑΣ για την απώλεια των μελών του.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και στους άλλους περίπου 20 συναδέλφους μας που στο ίδιο κτίριο υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις. Τουλάχιστον αυτοί πρόλαβαν να ζήσουν…
Καταδικάζουμε την βία και τους δολοφόνους που την πυροδοτούν. Άλλο πράγμα η λαϊκή οργή και η παλλαϊκή διαμαρτυρία για τα άδικα μέτρα της Κυβέρνησης που πλήττουν μόνο τα χαμηλά στρώματα και τα λαϊκά εισοδήματα κι άλλο πράγμα η στοχοποίηση αθώων θυμάτων-μελών της λαϊκής τάξης…
Καθήκον της Πολιτείας είναι η διαφύλαξη της έννομης τάξης. Υποχρέωση των Τραπεζών είναι η τήρηση των κανόνων προστασίας του Προσωπικού τους. Δικαίωμα των εργαζομένων είναι η συμμετοχή τους στα Συνδικάτα και στις Απεργίες, όταν κλονίζεται η επιβίωση τους σήμερα και αύριο…
Ας κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας χωρίς όμως να δίνουμε ΑΛΛΟΘΙ στον ακραίο λαϊκισμό και στους υπεύθυνους αυτής της κρίσης…
 
 
Το μήνυμα του Union
 
Το μήνυμα μας στον δικό μας χώρο αντικατοπτρίζεται στην επιστολή που σήμερα το πρωί κοινοποιήσαμε προς την Διοίκηση της Τράπεζας την οποία και σας παραθέτουμε, άνευ σχολίων:
«Το οδυνηρό συμβάν της δολοφονίας τριών (3) συναδέλφων μας της MΑΡΦΙΝ-ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ μας βυθίζει σε πένθος ως Σωματείο και μας αγανακτεί ως συναδέλφους τραπεζοϋπάλληλους και πολίτες.
Η ανάγκη να κινητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία στη σωστή κατεύθυνση και να μην εξισώνει τα «θύματα» με τους «θύτες» αλλά και η ανάγκη αντιδιαστολής του οργανωμένου και θεσμικά συντεταγμένου συνδικαλιστικού κινήματος από τον ακραίο λαϊκισμό που εκδηλώνεται με φαινόμενα ακραίας βίας μας οδηγεί στο να καταδικάσουμε αυτά τα φαινόμενα και έμπρακτα – μέσω της απεργίας που προκήρυξε η ΟΤΟΕ για σήμερα – να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για το χθεσινό αποτρόπαιο έγκλημα που είχε ως αθώα θύματα τρείς (3) απλούς υπαλλήλους-συναδέλφους μας.
Οι συνάδελφοι μας στην Τράπεζα έντονα φορτισμένοι συναισθηματικά θα συμμετέχουν μαζικά στην σημερινή απεργία, όπως από καταιγισμό τηλεφωνημάτων μας δήλωσαν από χθες.
Πιστεύουμε ότι και η Διοίκηση της Τράπεζας θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί σε αυτές τις συνθήκες, γιατί και η ίδια πιστεύουμε ότι συμμερίζεται το τραπεζοϋπαλληλικό-πανελλαδικό πένθος μας.
Σας καλούμε, λοιπόν να μην χρεώσετε το σημερινό ημερομίσθιο στους απεργούς συναδέλφους μας που λόγοι αλληλεγγύης και ανθρωπιάς επιτάσσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία, γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.»
Στη δίνη που περιέρχεται η ελληνική Κοινωνία και στην δοκιμασία που απειλεί την Εθνική Οικονομία οφείλουμε να είμαστε ε ν ω μ έ ν ο ι και συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας. Όλοι μαζί και δίπλα στις ανώτερες συνδικαλιστικές μας οργανώσεις:
          Να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία
          Να προστατέψουμε την Απασχόληση μας
          Να αποκρούσουμε τις επιθέσεις: Στο εισόδημα, στην ασφάλιση, στις εργασιακές μας σχέσεις, στην εθνική μας αξιοπρέπεια και στο ελληνικό φιλότιμο.
Στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει, ό,τι επιμέρους ιδεολογία ή αναφορά κι αν έχει…
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Διαβάστε επίσης

cms286
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 110 / 23-12-2011
cms282
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 109 / 20-12-2011
cms284
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms285
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms280
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 108 / 08-12-2011
cms279
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 107 / 08-12-2011