ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 26/11-3-2004

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Με την υπ’ αρίθ. 1/9-3-2004 ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας,
κ. Ν. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ενημερώθηκε όλο το Προσωπικό για τα πολύ πετυχημένα αποτελέσματα της Τράπεζας έτους 2003 και τους επιμέρους δείκτες του Ισολογισμού της που πράγματι πιστοποιούν μια δυναμική ανάπτυξη, με ιδιαίτερη αξία στις συνθήκες του έντονου Τραπεζικού ανταγωνισμού. Η μεγάλη αύξηση κερδών (39%) και ο στόχος για την διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για την προσεχή διετία είναι τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης του κ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.
Εμείς πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα της Eurobank για το 2003 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού σύμφωνα με έγκυρες και συγκλίνουσες εκτιμήσεις που είχε συγκεντρώσει το πρακτορείο Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των καθαρών κερδών κατά 30% (έως και 225 εκ. ευρώ), έναντι των επιτευχθέντων: Αύξηση 39% (που αντιστοιχεί σε 273 εκ. ευρώ).
Κατόπιν τούτων το Σωματείο μας (Union Eurobank) θεωρεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν μερίδιο στην «πίτα» της επιτυχίας της Τράπεζας που πρέπει έμπρακτα να αναγνωρισθεί.
Άλλωστε, το ίδιο παραδέχεται και ο κ. ΝΙΚ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στην ανακοίνωσή του, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:
« Η Διοίκηση αναγνωρίζει π λ ή ρ ω ς πως η θετική αυτή εικόνα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σ υ λ λ ο γ ι κ ή και ε π ί μ ο ν η προσπάθεια των ανθρώπων της Τράπεζάς μας που υλοποιούν καθημερινά με επιτυχία τη στρατηγική της και προσθέτουν αξία».

Για το σκοπό αυτό και ως η πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση της Τράπεζας με το αποκλειστικό εκ του νόμου – δικαίωμα για την υπογραφή συμφωνιών με την Διοίκησή της (επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας – πρακτικά συμφωνίας) θα καταθέσουμε πλαίσιο διεκδικήσεων με οικονομικές, θεσμικές, ασφαλιστικές παροχές της Τράπεζας προς όλους τους εργαζομένους, πέραν των όσων προβλέπουν τα καθιερωμένα από την Τράπεζα συστήματα κινήτρων, που φιλοδοξούμε να αποτελέσουν αντικείμενο μιας ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ της Τράπεζας και του Σωματείου μας, μετά από διάλογο και διαπραγματεύσεις , όπως πάντα κάναμε.
Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση της Τράπεζας στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου, για τον οποίο θα σας τηρούμε ενήμερους.

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Α. Αυτές τις ημέρες κορυφώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης του Προσωπικού για την οποία έγκαιρα είχαμε εκδώσει και ανακοινώσει σχετικές οδηγίες προς τους συναδέλφους όπως και στο παρελθόν. Παράλληλα καθοδηγήσαμε κάθε συνάδελφο που ζήτησε την βοήθειά μας σ� αυτό το κρίσιμο ζήτημα για την υπηρεσιακή του πορεία. Και φέτος δεν έλειψαν τα παράπονα και οι παραλείψεις στη διαδικασία, αλλά ελπίζουμε στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων στην προβλεπόμενη διαδικασία εκδίκασης των προσφυγών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όπου πρέπει να προβλεφθεί η δυνατότητα σ’ όποιον από τους προσφεύγοντες επιθυμεί να παραστεί ενώπιον του Συμβουλίου, για να τεκμηριώσει την προσφυγή του. Την περσινή χρονιά πετύχαμε να γίνεται δεκτό συμπληρωματικό γραπτό υπόμνημα του προσφεύγοντος υπαλλήλου. Φέτος έχουμε ζητήσει επιτακτικά την δυνατότητα της αυτοπρόσωπης παρουσίας τους στο Συμβούλιο, αφού η αρχή της διαφάνειας και της αξιοκρατίας ωφελεί τελικά και την ίδια την Τράπεζα, τα όργανά της, αλλά και τα στελέχη της. Ελπίζουμε στην θετική ανταπόκριση της Διοίκησης στο αίτημά μας που αφορά την φετινή διαδικασία, αλλά και τις επόμενες.

Β. Η εμμονή κάποιων διευθύνσεων διοικητικών υπηρεσιών (κυρίως), αλλά και καταστημάτων της Τράπεζας στη μη τήρηση των νομίμων που αφορούν το ωράριο εργασίας και την πληρωμή των υπερωριών στους εργαζόμενους τραυματίζει την εικόνα της Τράπεζας στα εργασιακά ζητήματα και μας υποχρεώνει πλέον στη λήψη κατασταλτικών μέτρων και δημόσιας αποδοκιμασίας των συγκεκριμένων παραβατών. Η παρούσα είναι η τ ε λ ε υ τ α ί α προειδοποίηση στην Τράπεζα να ελέγξει η ίδια ένα φαινόμενο που την ε κ θ έ τ ε ι , δημιουργεί δυσαρέσκειες στο Προσωπικό και αναιρεί τα όποια κίνητρα υποκίνησης έχει καθιερώσει.
Θα είμαστε εδώ να χειροκροτήσουμε κάθε καλή ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά παράλληλα και στη διάθεση κάθε συναδέλφου που ήθελε θιχτεί στο εξής από τη μή εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων της Τράπεζας απέναντί του.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ UNION EUROBANK

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΣΣΑΣ

 

 

Διαβάστε επίσης

cms286
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 110 / 23-12-2011
cms282
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 109 / 20-12-2011
cms284
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms285
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms280
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 108 / 08-12-2011
cms279
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 107 / 08-12-2011