ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 17 / 5-12-03

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με την υπ’ αριθ. 16/25-11-03 ανακοίνωσή μας με τίτλο: «Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ», αναγκαστήκαμε να προειδοποιήσουμε την Διοίκηση για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν, αν επιχειρηθεί, έστω και μία απόλυση, οφειλόμενη στο πρόσωπο του εργοδότη. Τούτο το κάναμε γιατί έντονες φήμες επέμειναν για εισηγήσεις «ομαδικών» απολύσεων, με ευθεία αναφορά στις Κεντροποιημένες Υπηρεσίες της Τράπεζας, γεγονός που είχε αναστατώσει αυτούς τους εργαζόμενους, με μεταφερόμενη ανησυχία στο σύνολο σχεδόν του Προσωπικού. Η παραπληροφόρηση οργίαζε και κάποιοι, υποτίθεται, υπεύθυνοι «συνδικαλιστικοί κύκλοι» (έξω από τη δική μας συνδικαλιστική οργάνωση) μίλαγαν ότι, ήδη, είχαν υπογραφεί 58 τέτοιες απολύσεις…
Στην ως άνω ανακοίνωσή μας είχαμε ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. ΝΙΚΟ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ, για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5-12-2003 στα γραφεία της Διοίκησης και την Τράπεζα εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ν.ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (Δ/νων Σύμβουλος) και Θ.ΖΑΜΠΕΛΛΑ (Δ/ντρια Ανθρ.Δυναμικού), ενώ το Union εκπροσώπησαν τα μέλη του Προεδρείου του:
Στάθης Χαρίτος (Πρόεδρος), Γιάννης Σιδεράτος (Αναπλ.Πρόεδρος), Κώστας Δικαιοφύλαξ (Α’ Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Κίσσας (Γεν.Γραμματέας) και Χρήστος Φρετζάγιας (Ταμίας).

Ο κ. Ν.ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ διέψευσε κατηγορηματικά όλες τις περί απολύσεων φημολογίες και επανέλαβε τις θέσεις της Τράπεζας, που ο ίδιος δημόσια ανακοίνωσε με την από 20-11-2001 επιστολή του προς όλο το Προσωπικό, ήτοι :

  1. 1. Οι μόνες απολύσεις που γίνονται, οφείλονται σε λόγους μη επαγγελματικής ή ηθικής συμπεριφοράς (του εργαζόμενου), αιτιολογούνται πλήρως και δεν έχουν καμία σχέση με τις αναδιαρθρώσεις.
  2. Η αποτελεσματικότερη κατανομή του Προσωπικού και η ενδεχόμενη αλλαγή του αντικειμένου της εργασίας του μετά την χρήση των νέων τεχνολογιών και των συνεργιών της Τράπεζας που το επιχειρηματικό της όφελος επιτάσσει δεν σημαίνουν απώλεια της θέσης εργασίας για κανένα εργαζόμενο. Η αλλαγή του ρόλου του εργαζομένου, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την μέχρι τώρα προσφορά του, αποτελεί βασική αρχή της Τράπεζας και ουδείς επιτρέπεται να παρεκκλίνει αυτής σ’ όποια στελεχιακή βαθμίδα κι αν βρίσκεται.
  3. Στην πρόταση του Union για υιοθέτηση κοινά αποδεκτών προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου με κίνητρα για όσους επιθυμούν, ο κ.Νανόπουλος επανέλαβε τη θέση του, ότι δηλ. «δεν έχουμε περίσσευμα προσωπικού».
  4. Η Τράπεζα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν το Ανθρώπινο Δυναμικό της, επενδύει πολλά χρήματα για την εκπαίδευση – επανακτάρτιση και εξέλιξή του και εφαρμόζει συγκεκριμένη κοινωνική πολιτική, με αποτέλεσμα ο λόγος των δαπανών Προσωπικού προς το σύνολο των λειτουργικών της δαπανών να βαίνει κατ’ έτος αυξανόμενος και να φθάσει το 2002 στο 61%. Την πολιτική αυτή ενστερνίζονται οι Μέτοχοι και η Διοίκηση, με πρόσφατη επιβεβαίωση την ημερίδα της Τράπεζας: «Ανάπτυξη ηγεσίας: Η πρόκληση της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού», αλλά και των τρίτων, αξιολογητών της προσπάθειας (ISO 9001, βραβείο της KPMG για το 2002).

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά ταύτα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις επεξηγήσεις που μας έδωσε υπεύθυνα η Διοίκηση της Τράπεζας και καθησυχάζουν το Προσωπικό της σε μία περίοδο που η συνολική, εντατική προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς των εργαζομένων ολοκληρώνεται με το τέλος του μηνός και του έτους. Η κατάκτηση της κορυφής σε μια σειρά από στόχους της EFG Eurobank πρέπει να συνοδευτεί με την δίκαιη επιβράβευση των εργαζομένων, που δικαιούνται μερίδιο από την «πίτα» της επιτυχίας, χ ω ρ ί ς αποκλεισμούς.
Η αξιολόγηση που θ’ ακολουθήσει πρέπει να είναι αντικειμενική, διαφανής, δίκαιη και σύμφωνα με τα θεσμικώς ισχύοντα. Ως η πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση της Τράπεζας καλούμε κάθε εργαζόμενο που δεν έχει γίνει μέλος μας να εγγραφεί άμεσα, γιατί αυτό επιτάσσει το ατομικό του συμφέρον, που συνάδει με το συλλογικό του δικαίωμα.
Είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου, όλες τις ώρες και όλες τις μέρες, αφού όλοι πρέπει να μην ξεχνάμε την αξία της μεταξύ μας αλληλοενημέρωσης. ΄Η όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας : « Κ ά λ λ ι ο ν  τ ο  π ρ ο λ α μ β ά ν ε ι ν ».

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ UNION EUROBANK

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΣΣΑΣ

 

 

 

Διαβάστε επίσης

cms286
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 110 / 23-12-2011
cms282
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 109 / 20-12-2011
cms284
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms285
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms280
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 108 / 08-12-2011
cms279
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 107 / 08-12-2011