AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 133 / 13-2-06

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Παρουσιάζετε το σύνολο των εγγραφών νέων μελών στο Σύλλογό σας (110) ως αποτέλεσμα των προσπαθειών σας το τελευταίο χρόνο, ενώ αφορούν την τελευταία 5ετία! Δεν μας αναφέρετε όμως τίποτα για το πόσες ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ μελών είχατε αντιστοίχως!!!!
Ενώ δέχεσθε ως αποδοκιμασία σε βάρος μας τις πενήντα (50) διαγραφές μελών μας που ενεγράφησαν στο Σύλλογό σας δεν αναγνωρίζετε το ίδιο δικαίωμα και σ’ άλλους τόσους που ΔΙΕΓΡΑΦΗΣΑΝ από σας.
Εμείς υπεύθυνα ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι από την έναρξη της παρούσας θητείας του Δ.Σ έχουμε εγγράψει ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ (700) νέα μέλη στο Σωματείο μας ( Union Eurobank ) και η ροή είναι αυξητική όλο το τελευταίο διάστημα που πρωταγωνιστείτε ώστε να κλείσουν οι νέες μονάδες της Τράπεζας στα εμπορικά κέντρα Mall και COSMOS , χωρίς να έχετε επιδείξει αντίστοιχη «ευαισθησία» για τις αντίστοιχες – προϋπάρχουσες και λειτουργούσες στις λοιπές Τράπεζες του «ανταγωνισμού»!
Είναι γνωστό ότι κάθε τι που ακουμπάτε γίνεται «στάχτη».
* Εσείς με τη στάση σας υπογράψατε την απώλεια των δικαιωμάτων των μελών σας, όπως σας καταγγείλαμε στην ανακοίνωσή μας Νο 129/31-1-06.
* Εσείς στις 21-7-2000 δεχτήκατε ως Δ.Σ την αλλαγή του Οργανισμού
* Εσείς είπατε δημόσια ότι θα παραιτηθείτε σύσσωμοι ως Δ.Σ του Συλλόγου σας αν τα μέλη σας, σας αποδοκιμάσουν γι αυτό. Τα μέλη σας, σας αποδοκίμασαν στο δημοψήφισμα της 28-7-2000. αλλά εσείς δεν παραιτηθήκατε!
Μας λέτε ότι η σύμβαση που υπογράψαμε για Mall COSMOS υπονομεύσει το «ωράριο του Κλάδου».
Γνωρίζετε καμία άλλη σύμβαση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό που να καθιερώνει το 35ωρο με παράλληλη αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 20%-25%; Εδώ συνυπέγραφε η ΟΤΟΕ στην αντίστοιχη σύμβαση της Εμπορικής Τράπεζας για το αεροδρόμιο (12-7-2001) που προέβλεπε – παράνομα – εργασία για Κυριακές και αργίες, εκτός από απογευματινές βάρδιες και Σάββατα! Που είσαστε τότε;
Που είσθε και σήμερα που ο Σύλλογος της Εθνικής Τράπεζας έχει ρυθμίσει με συλλογική σύμβαση το ωράριο εργασίας σε κεντρικές Υπηρεσίες, πέραν των προβλεπομένων από την ΟΤΟΕ, με βάρδιες, απογεύματα και Σαββατοκύριακα;
Πρωταγωνιστείτε στην απομόνωση του Union από την ΟΤΟΕ, αλλά τελικά να δούμε ποιος θα βγει απομονωμένος απ’ όλη αυτή την ίντριγκα. Δεν είναι μακριά η εποχή που εκλιπαρούσατε την Τράπεζα να σας δεχτεί σε διάλογο και.. σ’ αντάλλαγμα θα αποσύρατε τρεις (3) αγωγές μελών του Προεδρείου σας, που στρεφόντουσαν σε βάρος της! Θυμάστε την με αριθμ. πρωτ. Φ2/74/11-10-2001 επιστολή σας προς την κα Θ. Ζαμπέλλα;
Κρατάτε με τα «δόντια» τα μέλη σας, λέγοντάς τους ψέματα οτι δήθεν μέσω του Συλλόγου σας έχουν τα δικαιώματα που είχατε πριν ως προσωπικό της τ. Τράπεζας Εργασίας κι ενώ πανηγυρίζετε για τη νίκη στο Εφετείο Αθηνών σχετικά με την απόλυση του μέλους σας Ν. Χωριατέλλη δεν λέτε στους συναδέλφους ότι η νίκη αυτή ήρθε σε εφαρμογή των διατάξεων του Οργανισμού που εμείς ως Union υπογράψαμε με την Τράπεζα στις 12/9/2000 και ισχύει για ό λ ο υ ς.
Ακόμα χειρότερα δεν λέτε στα μέλη σας ότι η ίδια απόφαση του Εφετείου Αθήνας με Νο 1752 (διάσκεψη της 5-1-2005, δημοσίευση απόφασης στις 7-3-2005), ρητά αναφέρει ότι
1) Πάντα είχατε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου (και όχι μονιμότητος) ακόμα κι όταν είσαστε στην Τράπεζα Εργασίας, όπως αποφάνθηκε το Εφετείο Αθήνας για την από 16-10-1976 σύμβαση εργασίας του συναδέλφου Χωριατέλλη.
2) Δεν ισχύει για κανένα εργαζόμενο προερχόμενο από την τ. Τράπεζα Εργασίας ο προηγούμενος Οργανισμός της , γιατί όπως αποφαίνεται το Εφετείο Αθήνας, ο ισχύων στην Eurobank σήμερα Οργανισμός: «αποτελεί συνολική ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις του προσωπικού με την Τράπεζα και καταργεί όλες τις προηγούμενες υφιστάμενες ρυθμίσεις επί των παραπάνω θεμάτων τις οποίες και αντικαθιστά. Ο παρών Οργανισμός καταργεί τον ισχύοντα στην πρώην Τράπεζα Εργασίας.»
Τέλος «παραμυθιάζετε» τους υπόλοιπους συναδέλφους, όσους δεν προέρχονται από την τ. Τράπεζα Εργασίας, για να τους γράψετε μέλη σας (σ’ ένα Σύλλογο που δεν συνομιλεί με τη Διοίκηση της Τράπεζας, που δεν υπογράφει μαζί της καμία συμφωνία) και τους λέτε ότι τα δικά σας (ανύπαρκτα- ανυπόστατα- αόρατα) προνόμια θα επεκταθούν και.. σ’ αυτούς, την ίδια ώρα που μαζεύετε «εντολές – πληρεξουσιότητες – εξουσιοδοτήσεις», όσων υπηρετούσαν κατά την 7-9-00 στην τ. Τράπεζα Εργασίας, για τη Βιομηχανία των αγωγών κατά της Τράπεζας με σκοπό την «βαθμολογική και μισθολογική» σας αποκατάσταση στην «τέως εργοδότριά σας (όπως γράφετε στα έντυπά σας) ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε»!!! Τέτοιας έκτασης κοροϊδία δεν έγινε ποτέ, άλλοτε!
Τα ίδια, άλλωστε «προνόμια» δεν ζητάγατε για «λογαριασμό» σας με την από 23-1-2001 προσφυγή σας στον ΟΜΕΔ, όπου επιδιώκατε να υπογράψετε – παράνομα – ξεχωριστή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με την Τράπεζα;
Αφού αποτύχατε παταγωδώς στα πάντα βάζετε στα παιχνίδια σας και την ΟΤΟΕ σε μία κρίσιμη για την ενότητά της περίοδο , η οποία κατά παράβαση του Καταστατικού της καλεί και τα μέλη μας σε συγκέντρωση την Τετάρτη στις 4.30′ χωρίς προσυνενόηση με το Σωματείο μας – μέλος της, που τυγχάνει η πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση του χώρου της Eurobank με 2000 μέλη περισσότερα από το Σύλλογο της τ. Τράπεζας Εργασίας. που κινεί τα «νήματα».!

Φυσικά εμείς δεν πρόκειται να πάμε σ’ αυτή τη προσχηματική συγκέντρωση και για τις δικές μας θέσεις σ’ όλα τα θέματα που την αφορούν μπορούν οι εργαζόμενοι να ανατρέξουν στο σημερινό φύλλο της εβδομαδιαίας – οικονομικής εφημερίδας «ΧΡΗΜΑ-Τρίτη» που κυκλοφορεί μ’ αποκλειστική και υπεύθυνη συνέντευξη του Προέδρου του Δ.Σ του Union σ.δ. Στάθη Χαρίτου.

Προς πάντα ενδιαφερόμενο δηλώνουμε ότι:
« Όσο προκαλούμεθα, τόσο οι αποκαλύψεις μας θα δημοσιοποιούνται»

 


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ. του Union Eurobank
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Στάθης Χαρίτος Δημήτρης Κίσσας


 

 

Διαβάστε επίσης

cms286
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 110 / 23-12-2011
cms282
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 109 / 20-12-2011
cms284
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms285
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms280
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 108 / 08-12-2011
cms279
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 107 / 08-12-2011