AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 129 / 31-1-06

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην Τράπεζα να «μπει» στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας ( http :// www . unioneurobank . gr ) και να διαβάσει την από 18.1.2006 Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Προσωπικού της Τράπεζας, που αφορά αποκλειστικά και μόνο τη ρύθμιση του ωραρίου εργασίας – συναλλαγών των δύο (2) νέων καταστημάτων της στα εμπορικά κέντρα (ιδιοκτησίας του Ομίλου στον οποίο η ίδια υπάγεται) The Mall στην Αθήνα και Cosmos στην Θεσ/κη. Στην παρ. 1 της ως άνω Σύμβασης δεν καθορίζεται απλώς περιοριστικά το πεδίο ισχύος αυτής της συμφωνίας, αλλά προσδιορίζονται γεωγραφικά απόλυτα τα δύο (2) αυτά σημεία. με διευθύνσεις και ταχυδρομικό κώδικα!
Μπορείτε, λοιπόν, να δείτε κι εσείς πόσο γελοία είναι η δικαιολογία του σε βάρος του Union και της Τράπεζας πολέμου, τόσο του Συλλόγου της τ. Τράπεζας Εργασίας, όσο (δυστυχώς) και της ΟΤΟΕ ότι δήθεν μ’ αυτή τη σύμβαση.αλλάξαμε το ωράριο.
Και γιατί δεν άλλαξε το ωράριο των Τραπεζών δηλ. να δουλεύουμε απογεύματα και Σάββατα. αλλά και Κυριακές και Αργίες(!) με την αντίστοιχη σύμβαση της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 12-7-2001, που ρυθμίζει τη λειτουργία του καταστήματος της (ΑΕΡΟ 235) στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αφού αυτή η συμφωνία φέρει την έγκριση και την υπογραφή της ίδιας της Ο.Τ.Ο.Ε;
Γιατί δεν άλλαξε το ωράριο των Τραπεζών με το από 9-3-2001 Πρακτικό Συμφωνίας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ; Δεν ρυθμίζει αυτή η σύμβαση ωράριο εργασίας για εκατοντάδες συναδέλφους της Εθνικής διαφορετικό απ’ ότι προβλέπει η κλαδική Σ.Σ.Ε Τραπεζών ΟΤΟΕ του 2002-2003, άρθρο 5, αφού καθιερώνει απογευματινά ωράρια εργασίας, εργασία το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή;
Έχουμε στα χέρια μας νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας ετών 2005-2006 που στις 21-12-2005 (δηλ. πρίν εμείς υπογράψουμε) υπέγραψε ο Σύλλογος υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, που κατατέθηκε στις 23-12-05 στην Επιθεώρηση Εργασίας, που επιβεβαιώνει πλήρως την προηγούμενη της 9-3-2001 (κεφαλ. Β’ παρ. 3) καθιερώνοντας εργασία «αργότερα από την έναρξη του ωραρίου των τραπεζοϋπαλλήλων», ωρομίσθια(!) αμοιβή του, αλλά και ανάλογη εφαρμογή σ’ όσους δουλεύουν μέσα στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής εταιρείας στην Αθήνα MEDIA MARKT .
Η ΟΤΟΕ όχι μόνο δεν παρεμπόδισε τις προγενέστερες της δικής μας αντίστοιχες συμφωνίες που ρυθμίζουν με χειρότερους όρους ειδικά ωράρια των Τραπεζών αυτών (εργασία Κυριακές και Αργίες, μη γραπτή συγκατάθεση εργαζομένων κ.λπ.) με τους Συλλόγους της Εμπορικής και της Εθνικής Τράπεζας. αλλά τις «ευλόγησε» κιόλας.
Η ΟΤΟΕ καθοδηγείται από το Σύλλογο της τ. Τράπεζας Εργασίας (βλ. ανακοίνωση του της 20-1-06), ώστε να πληγεί το Union και η Τράπεζα, να διαλύσουν το Σωματείο μας και καλούν δημόσια τα μέλη μας να διαγραφούν από μας και να εγγραφούν μαζικά σ’ αυτούς, με σκοπό να πάρουν την περίφημη «αντιπροσωπευτικότητα».
Γι αυτό το σκοπό συνεχίζουν τον αποκλεισμό της νόμιμης λειτουργίας του « The Mall » και του « Cosmos », τόσο το Σάββατο 21-1-06, όσο και το Σάββατο 28-1-06 με συμμάχους συνδικαλιστές των Τραπεζών που έχουν λύσει το πρόβλημα στους χώρους τους, όπως προαναφέραμε ( Εθνική, Εμπορική ) ή και με άλλους που έχουν αφήσει τη ρύθμισή του στο απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη τους (π.χ λειτουργία της ALPHA BANK στο «Φάρο» Ψυχικού κάθε απόγευμα από τις 3.30′ μ.μ μέχρι 7.30′ μ.μ! ή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Καζίνο Λουτρακίου, 24 ώρες το 24ωρο – 365 ημέρες το χρόνο!)
Όλοι αυτοί βάλουν κατά της Κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος. γιατί δεν έκλεισαν το The Mall . Αποκαλυπτικό προς τούτο είναι το υπ’ αριθμ.
10740/12-12-2005 έγγραφο της ΟΤΟΕ που υπογράφουν οι κ.κ. Δ. Τσουκαλάς (Πρόεδρος) – Αν. Γκιάτης (Γεν. Γραμματέας) προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικ. Γκαργκάνα, με το οποίο ζητούν «την ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας στην Eurobank για το κατάστημα που λειτουργεί στο Εμπορικό κέντρο THE MALL !!!» Κι αφού Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος δεν τους έκαναν το χατίρι, πανηγυρίζουν μέσω της από 4-1-2006 ανακοίνωσης του Συλλόγου της τ. Τράπεζας Εργασίας: «40 ΗΜΕΡΕΣ « THE MALL OF ATHENS » IS CLOSED » , δηλ. οι ικέτες της εφαρμογής των νόμων προτάσσουν το συνδικαλιστικό «τσαμπουκά» και κλείνουν στην πράξη δύο (2) καταστήματα ακόμα και μετά τη νόμιμη ισχύ και εφαρμογή της Σύμβασης που υπογράψαμε.
Σ’ όλο αυτό τον πόλεμο των συμφερόντων και των σκοπιμοτήτων που κάθε καλόπιστος παρατηρητής πλέον διαπιστώνει (ακόμα και ο Τύπος) βρήκε ευκαιρία να επωφεληθεί και η «σκωληκοειδής απόφυση» παράταξη «ΔΑΚΕ» του Σωματείου μας με την ανακοίνωση των Ν. Νικολαϊδη, Δ. Γραμματίκα, Μ. Κουλιζάκου της 20-1-2005 που όχι μόνο «ευθυγραμμίζονται» με τον σε βάρος του Union της Τράπεζας και της Κυβέρνησης «πόλεμο», αλλά μας κατηγορούν κι ως ψεύτες . οι ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ!
Θα κυκλοφορήσουμε σε DVD (κείμενο και τη φωνή τους) όσα έλεγαν στα Διοικητικά Συμβούλια, που είναι εντελώς αντίθετα μ’ όσα γράφουν.


Επί του παρόντος απευθυνόμαστε στα μέλη του Συλλόγου που προέρχονται από την τ. Τράπεζα Εργασίας, υπό το προσωνύμιον «Ενωτικός» για να τους θυμίσουμε ότι η σημερινή επαναστατική ηγετική ομάδα του: Κουτσογιάννης, Αναστασίου, Κοτσακιλάφης, Ακριτίδης, Κοκώνης είναι οι ίδιοι που συμφώνησαν ως Δ.Σ και άλλαξαν τον Οργανισμό Προσωπικού με τα προνόμια που είχαν στην Τράπεζα Εργασίας πριν καν συγχωνευτεί η Τράπεζά τους με την Eurobank στις 21-7-2000.
Ας ανατρέξουν στην από 24-7-2000 εφημερίδα – ανακοίνωση του Συλλόγου τους (υπάρχουν οι υπογραφές), στην από 21-7-2000 «κοινή»(!) ανακοίνωσή τους με τον τότε εργοδότη τους (κ. Ξ. Νικήτας), στις από 21-7-2000 ανακοινώσεις τους για «θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων» κ.λπ. Θα δούν πέραν των άλλων το ποιόν αυτών των ΗΓΕΤΩΝ που «εκβίαζαν» ηθικά τα μέλη τους ότι δηλ. αν δεν εγκρίνουν την αλλαγή του Οργανισμού τους στην ψηφοφορία της 28-7-2000 «το Δ.Σ σύσσωμο θα παραιτηθεί»!!!!
Αντ’ αυτού τα φόρτωσαν όλα στον Παπαβλασόπουλο και τον Φαρακλό ( τους μόνους που παραιτήθησαν) και στο Union , που υπέγραψε (με έγκριση της Γ.Σ των μελών του) ό,τι ακριβώς οι ίδιοι είχαν ως Δ.Σ εγκρίνει προγενέστερα!!!
Οι αποκαλύψεις για το θράσος και τα ψεύδη αυτών των κυρίων θα συνεχιστούν. Ένα είναι πάντως βέβαιο. Είναι πολύ λίγοι για να κλυδωνίσουν τόσο το Union , όσο τη Τράπεζα, γιατί απλούστατα:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ


Για το Δ.Σ. του Union Eurobank
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Στάθης Χαρίτος Δημήτρης Κίσσας


 

 

Διαβάστε επίσης

cms286
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 110 / 23-12-2011
cms282
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 109 / 20-12-2011
cms284
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms285
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms280
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 108 / 08-12-2011
cms279
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 107 / 08-12-2011