ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 122 /23-4-03

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Αγαπητοί(ες) συνάδελφοι(ισσες),

Σήμερα, συνήλθε η Επιτροπή Μελέτης Προσυνταξιοδοτικών Παροχών (εκπρόσωποι της Διοίκησης – Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού και εκπρόσωποι των τριών Σωματείων του χώρου της Τράπεζας, που ως γνωστόν προβλέψαμε με την παρ. 9 της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπογράψαμε με την Τράπεζα στις 3-1-2002).

Το βασικό προς ενημέρωση σοβαρό ζήτημα ήταν η εκ μέρους της Τράπεζας (Δ/ντρια Δ.Α.Δ. κα Θ. Ζαμπέλλα) εξαγγελία της πρόθεσής της για δημιουργία ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, στα όρια του τραπεζικού ομίλου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νέο ασφαλιστικό νόμο 3029/02. Ήδη, η Τράπεζα αναθέτει την εκπόνηση μελέτης σε ειδικούς τεχνοκράτες επιστήμονες (νομικούς και αναλογιστές). Εμείς επιμένουμε να συμπεριληφθούν σ’ αυτό το Ταμείο και το καθεστώς προσυνταξιοδότησης, αλλά και ο κλάδος των συνταξιοδοτικών παροχών, πέραν της κύριας και επικουρικής σύνταξης, το εφάπαξ, οι συμπληρωματικές καλύψεις ALICO κ.λπ).

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου μας (Union Eurobank) ήταν θετικοί σ’ αυτή τη θεαματική εξέλιξη και είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν με συγκεκριμένες προτάσεις για την δημιουργία αυτού του συμπληρωματικού ασφαλιστικού φορέα όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα (πέραν του Ι.Κ.Α = κύρια σύνταξη, ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ή Ι.Κ.Α – ΤΕΑΜ = επικουρική σύνταξη ή του υπό ίδρυση Ε.ΤΑ.Τ που προωθεί η Ο.Τ.Ο.Ε), με τις εξής λειτουργικές αρχές:

-1. Θα λειτουργεί με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα
-2. Θα προβλέπει και εισφορά των εργαζομένων στα ασφάλιστρα
-3. Θα συμμετέχουν εκπρόσωποί μας στη Διοίκησή του
-4. Θα συμπεριλάβει και τον κλάδο της εθελούσιας εξόδου.
-5. Θα καταρτισθεί με γραπτή συμφωνία – συμβόλαιο της εργοδότριας Τράπεζας και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Τα ως άνω επιβεβαιώνουν πλήρως τις προτάσεις του Προέδρου του Union Eurobank Στάθη ΧΑΡΙΤΟΥ στη πρόσφατη Γεν. Συνέλευση στις 12-4-03, για το συγκεκριμένο ζήτημα (απάντηση στην εναγώνια, αλλά ανώνυμη ερώτηση… Για πες μας βρε Χαρίτο τι άλλο θέλεις από τη ζωή μας του Φιλελεύθερου λιβελλογράφου), τις θέσεις του Σωματείου (βλ. Διοικητικός Απολογισμός – ανακοίνωση 114/7-4-03, σελ. 15) και τις θέσεις για το μέλλον του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ του Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. Δημ. ΚΙΣΣΑ.

Για το ζήτημα θα συνεννοηθούμε και με τα δύο (2) άλλα Σωματεία του χώρου (τ. Εργασίας και τ. Αθηνών), θα παρακολουθήσουμε στενά όλες τις εξελίξεις κι από δικό μας επιστημονικό επιτελείο και θα σας ενημερώνουμε, αν προκύπτει σοβαρή εξέλιξη.

Κοινό συμφέρον Τράπεζας και Εργαζομένων στο υπό ίδρυση Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι τα υπό του πρόσφατου φορολογικού νόμου 3091/2002 καθοριζόμενα φορολογικά κίνητρα και φορολογικές απαλλαγές που το αφορούν άμεσα, αλλά και η ανακούφιση της υπαρξιακής ανησυχίας των εργαζομένων που καθημερινά είναι δέκτες τρομοκρατικών σεναρίων για το μέλλον της απασχόλησης και των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Η ως άνω κατ’ αρχήν θέση μας ουδόλως διαφοροποιεί τη θετική μας στάση για το υπό ίδρυση κλαδικό Ταμείο της Ο.Τ.Ο.Ε, που όμως αφορά το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Δεν είναι αρκετό μόνο να θέλεις – αλλά και να μ π ο ρ εί ς
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ UNION EUROBANK

 

 

Διαβάστε επίσης

cms286
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 110 / 23-12-2011
cms282
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 109 / 20-12-2011
cms284
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms285
Κατάλογος Θεατρικών Παραστάσεων
cms280
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 108 / 08-12-2011
cms279
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 107 / 08-12-2011