ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 122 / 06-03-2012

Το Σάββατο 10/03/2012 θα γίνει η Γενική Συνέλευση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (ξενοδοχείο Imperial, Πλ. Καραϊσκάκη – ώρα 10:00 π.μ.) με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που σας έχει ανακοινώσει η προσωρινή Διοίκηση του Ταμείου με την ανακοίνωση της υπ’ αριθ. 2/07-02-2012.

Θα μετέχουμε των εργασιών της Γ.Σ. και θα  υπερψηφίσουμε τους απολογισμούς του Δ.Σ. για την υπό κρίση θητεία του 2011.

Δυστυχώς όμως τα μεγάλα ζητήματα που θίγει η ως άνω ανακοίνωση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (υλοποίηση αναλογιστικών μελετών για την διάσωση του Ταμείου, αντιμετώπιση δυσμενών χρηματοοικονομικών εξελίξεων που απομείωσαν την περιουσία του, όπως π.χ. η καθίζηση του Χρηματιστηρίου και των επενδύσεων μας σε μετοχές και οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του P.S.I. για τα αγορασθέντα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου – απώλειες κεφαλαίου) δεν τέθηκαν για λήψη απόφασης στην Γενική Συνέλευση.

Αναπάντητο μένει και το πλαίσιο εκλογικής συνεργασίας των σωματείων των εργαζομένων στις Τράπεζες που μετέχουν στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που μεταξύ των άλλων σοβαρών ζητημάτων θίγεται στην συμφωνία τους του Ιουλίου του 2011. Τη συμφωνία αυτή την αποδεχτήκαν τα επτά (7) από τα εννέα (9) σωματεία που έχουν μέλη στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αλλά την έχουν προσυπογράψει μόνο δύο (2), δηλαδή ο Σύλλογος Προσωπικού Eurobank (τ. Τράπεζας Αθηνών) και το δικό μας Σωματείο… Στο θέμα αυτό επανήλθαμε πρόσφατα με το υπ’ αριθ. 711/10-02-2012 έγγραφό μας προς τα ως άνω σωματεία χωρίς μέχρι στιγμής καμία θετική εξέλιξη.

Οι εξελίξεις όμως μας ξεπέρασαν και ήδη μετά το πρόσφατο Μνημόνιο Νο 2 δημιουργείται το νέο ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.Τ.Ε.Α.) με σκοπό να λειτουργήσει από 1ης Ιουλίου του 2012 στο οποίο εντάσσονται όλα τα επικουρικά Ταμεία που λειτουργούν ως Ν.Π.Δ.Δ. Για να ενταχθεί σε αυτό το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (χρονικό όριο: 31/12/2012) χρειάζεται απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από σύμφωνη γνώμη της Ο.Τ.Ο.Ε. (παραμερίζεται πλέον το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, οι εργοδότες και τα σωματεία των εργαζομένων που είχαν ασφαλισμένα μέλη) υπό την προϋπόθεση εκπόνησης αναλογιστικής μελέτης και όχι απλής οικονομικής όπως μέχρι τώρα ίσχυε… Όποιο επικουρικό Ταμείο δεν ενταχθεί στο υπό σύσταση Ε.Τ.Ε.Α. θα θεωρείται Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης και θα καλύπτει μόνο του τις ανάγκες πληρωμής συντάξεων για όσο διάστημα έχει αποθεματικά…

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

.Σ