ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5×5

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ UNION EUROBANK

ΑΡΘΡΟ 1 – ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ

Αυτός ο Κανονισμός προσδιορίζει τις υποχρεώσεις των ομάδων και των αθλητών αυτών στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώνει και έχει την ευθύνη το Σωματείο Union Eurobank. Το Σωματείο καταρτίζει τον παρόντα κανονισμό και είναι υπεύθυνο για τυχόν τροποποιήσεις του.


ΑΡΘΡΟ 2 – ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σκοπός των αθλητικών διοργανώσεων του Union Eurobank είναι η άμιλλα, οι ιδέες του Ολυμπισμού, η συνεργασία, η προώθηση της ειρήνης, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ομάδων και των αθλητών σύμφωνα με τους σκοπούς του καταστατικού του Σωματείου και γενικότερα τους σκοπούς του ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.


ΑΡΘΡΟ 3 – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


Οι αγώνες των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων διεξάγονται σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) της ΕΠΟ ο οποίος τροποποιείται και συμπληρώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού.


ΑΡΘΡΟ 4 – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής με ομάδες στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, έχουν όλοι οι εργαζόμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Τράπεζα EFG Eurobank.


ΑΡΘΡΟ 5 – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ


Το Σωματείο Union Eurobank προκηρύσσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ορίζει τις απαρέγκλιτες ημερομηνίες λήξης δηλώσεων συμμετοχής και έναρξης των αγώνων. Είναι επίσης υπεύθυνο για την υποστήριξη της διοργάνωσης με την συγκέντρωση αποτελεσμάτων, κατάρτιση βαθμολογιών, ποινολογίων και παροχή ενημέρωσης στους συμμετέχοντες.
Η Οργανωτική και Πειθαρχική Επιτροπή του Σωματείου Union Eurobank είναι υπεύθυνη για την όλη διοργάνωση του πρωταθλήματος και επίλυση προβλημάτων με βάση τον παρόντα κανονισμό και τον Κ.Α.Π., για τον ορισμό γηπέδων/ημερών/ωρών και την εκτέλεση του προγράμματος, την επιβολή ποινών και την εκδίκαση ενστάσεων.
Η κάθε ομάδα επικοινωνεί με το Σωματείο και τις επιτροπές μέσω του αντιπροσώπου της που ορίζει στην αίτηση αυμμετοχής της.

ΑΡΘΡΟ 6 – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ


Οι ποδοσφαιριστές θα δηλώνονται στην Επιτροπή σε κατάσταση η οποία θα περιλαμβάνει: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμό μητρώου Τράπεζας, ημερομηνία γέννησης, αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, μονάδα που απασχολείται. Η κατάσταση αυτή θα φέρει θεώρηση ιατρού για την ικανότητα των παικτών και θα πρέπει να είναι τακτοποιημένα μέχρι την πρώτη συμμετοχή του παίκτη.


ΑΡΘΡΟ 7 – ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ


Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο πρόγραμμα. Οι ομάδες θα λαμβάνουν γνώση του ορισμού τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα. Η επιτροπή μπορεί να αποφασίζει για αλλαγές επί του προγράμματος μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης (π.χ. λόγοι ανωτέρας βίας, αδυναμία διεξαγωγής αγώνα κλπ) και να δίνει αναβολές αγώνων μόνο για συνδικαλιστικούς λόγους. Επίσης, κάθε ομάδα δικαιούται να ζητήσει μία (1) αναβολή κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεύτερη αναβολή θα γίνεται δεκτή μόνο με την σύμφωνη γνώμη και των 2 ομάδων. Αγώνες του προγράμματος που αναβάλλονται θα ορίζονται με σύμφωνη γνώμη των δύο αντιπροσώπων, αλλά οπωσδήποτε μέχρι την επόμενη ορισθείσα αγωνιστική. Οποιοδήποτε αίτημα αναβολής πρέπει να έιναι γραπτό και να διαβιβάζεται στην επιτροπή τουλάχιστον 24 ώρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα.


ΑΡΘΡΟ 8 – ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΟΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ


Τα φύλλα αγώνος (Φ.Α.) διατίθενται από την επιτροπή σε κάθε αντιπρόσωπο ομάδας. Μετά την σύνταξη του Φ.Α. από τον διαιτητή, ο αντιπρόσωπος ή ο αρχηγός της α’ ομάδας λαμβάνει το Φ.Α. το οποίο υποχρεούται να προσκομίσει στην επιτροπή μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες μετά τον αγώνα.
Στο Φ.Α. δηλώνονται έως 10 παίκτες από κάθε ομάδα και ο μέγιστος αριθμός των αλλαγών είναι 5. Ενστάσεις που αφορούν τη διαιτησία θα πρέπει να γίνονται στο Φ.Α. για να απαντώνται από τον διαιτητή.
Όλες οι ενστάσεις είτε αναγράφονται στο Φ.Α. είτε όχι θα πρέπει να υποβάλλονται και εγγράφως στην επιτροπή μέχρι τις 4 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης μετά τον αγώνα ημέρας.


ΑΡΘΡΟ 9 – ΠΟΙΝΕΣ


Οι ποινές που θα επιβάλλονται για κάθε είδους παραβάσεις του Κ.Α.Π. θα είναι αυτές που προβλέπει ο Κ.Α.Π. Για παραβάσεις που αφορούν διατάξεις αυτού του κανονισμού, η επιτροπή θα αποφασίζει για την επιβολή ανάλογων ποινών.
Διευκρινίζεται ότι θέματα βιαιοπραγίας εναντίον παίκτη ή διαιτητή που επισύρουν ποινικές ευθύνες, δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από την διοργανώτρια αρχή.


ΑΡΘΡΟ 10 – ΕΠΑΘΛΑ


Τα έπαθλα των πρωτευσάντων του πρωταθλήματος είναι τα εξής:
1. Για την πρωταθλήτρια ομάδα, 1 κύπελλο και 20 μετάλλια χρυσής απόχρωσης.
2. Για την δευτεραθλήτρια ομάδα, 1 κύπελλο και 20 μετάλλια ασημένιας απόχρωσης.
3. Για την τριταθλήτρια ομάδα, 1 κύπελλο και 20 μετάλλια χάλκινης απόχρωσης.
4. Για την τετραθλήτρια ομάδα, 1 κύπελλο.
5. Η επιτροπή κατά την κρίση της μπορεί να απονέμει επίσης: κύπελλο ή πλακέτα στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και αναμνηστικές πλακέτες συμμετοχής σε κάθε ομάδα που τερμάτισε στο πρωτάθλημα.


ΑΡΘΡΟ 11 – ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ


Η μικτή αντιπροσωπευτική ομάδα του Union θα δίνει αγώνες οποτεδήποτε στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων του Σωματείου ή για συνδικαλιστικούς και φιλανθρωπικούς λόγους. Υπεύθυνη για την σύσταση της μικτής ομάδας είναι η επιτροπή ή ο υπεύθυνος Αθλητικού τμήματος σε συνεργασία με τον προπονητή-εκλέκτορα, ο οποίος είναι αρμόδιος για την επιλογή των παικτών.


ΑΡΘΡΟ 12 – ΠΡΟΤΡΟΠΗ


Προτρέπονται τα μέλη της επιτροπής, οι αντιπρόσωποι των ομάδων και οι αρχηγοί των ομάδων στην διασφάλιση της τήρησης των κανονισμών και των σκοπών των διοργανώσεων του Σωματείου, τόσο εσωτερικά στις ομάδες τους όσο και κατά την διεξαγωγή των αγώνων με κάθε κατάλληλο τρόπο ώστε να διατηρείται υψηλό το επίπεδο της διοργάνωσης.

 

 

Διαβάστε επίσης

AdobeStock_218332835-scaled
Ανακ. Union 224/17-05-2024/Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα e-EΦΚΑ 2024-Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων την Δευτέρα 20 Μαίου
viber_image_2024-05-13_21-54-58-306
Ανακ. Union 223 / Υπογράψαμε με την Διοίκηση την Κωδικοποίηση των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας & Πρακτικών Συμφωνίας ΕUROBANK-Union Eurobank
Piraeus-Port-Plaza-PPP3-dimand
Ανακ. Ε.Υ.Α.Ε./10-05-2024/Ενημέρωση για την δραστηριότητα της Ε.Υ.Α.Ε. Eurobank στον έλεγχο των μαζικών εγκαταστάσεων της Τράπεζας στην Αττική
EUROBANK OMIROU
Ανακ. Union 222/10-05-2024/Παρεμβάσεις του Union προς την Διοίκηση/Α. Για την φορολόγηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ΕΦΚΑ 2017-2020/Β. Για την παράλειψη διανομής - οφειλόμενου - bonus στο Προσωπικό, μετά από την ευδοκίμηση της προσφυγής αναβαθμολόγησης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Τράπεζας
Screenshot 2024-05-10 at 15-44-51 Άλμα Ζωής – Σύλλογος Γυναικών Με Καρκίνου Μαστού Θεσ_νίκης
Ανακ. Union 221/10-05-2024/"Άλμα Ζωής" Ν. Θεσσαλονίκης - Συμμετοχή στο Pink Together - Κυριακή 26 Μαίου 2024
skaki
Ανακ. Union 220/30-04-2024/Τουρνουά Σκάκι Ο.Τ.Ο.Ε./25 & 26 Μαίου 2024