Δελτίο Τύπου 29/08/2011

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

 

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ  29/08/2011

 

 

 

Η σημερινή κοινή ανακοίνωση των Διοικ. Συμβουλίων των Τραπεζών Eurobank και Alpha Bank δρομολόγησε την μεγαλύτερη συγχώνευση που συντελείται στους κόλπους του ελληνικού πιστωτικού συστήματος.

 

 

 

Οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος δεν αναιρούν τις επισημάνσεις μας στο από 28/08/2011 Δελτίου Τύπου μας.

 

 

 

Αντίθετα το επιβεβαιώνουν πλήρως.

 

 

 

Σαφώς ευχόμαστε την επιτυχή έκβαση στην προσπάθεια των δύο (2) τραπεζών , αλλά εκ καθήκοντος και λόγω μακράς πείρας σε συγχωνεύσεις – εξαγορές Τραπεζών είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε και τις προϋποθέσεις επιτυχίας της δρομολογηθείσας σύμπραξης.

 

 

 

Η διασφάλιση της απασχόλησης και η εργασιακή ειρήνη είναι θεμελιώδεις αρχές που θα πρέπει να γίνουν σεβαστές στην πράξη.

 

Η ίση απόσταση στο δικαίωμα και στην υποχρέωση θα πρέπει να είναι οι άξονες της πολιτικής στην ενιαία Διοίκηση του νέου σχήματος για τον πληθυσμό και των δύο (2) τραπεζών.

 

 

 

Το εγχείρημα δεν προσφέρει μόνο λύσεις, αλλά δημιουργεί και προβλήματα τουλάχιστον με τις υφιστάμενες διαφοροποιήσεις στους όρους αμοιβής , εργασίας και ασφάλισης του προσωπικού των δύο Τραπεζών.

 

 

 

Είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων τουλάχιστον αυτούς που πιστεύουν στα ιδιωτικό – οικονομικά κριτήρια λειτουργίας του συστήματος.

 

 

 

Η διάθεση μας είναι ενωτική προς κάθε κατεύθυνση , όχι όμως και η <<ωραιοποίηση >> της αλήθειας.

 

 

 

Μεγάλο μέρος αυτής της αλήθειας είναι ότι οι οικονομίες κλίμακας που είναι βασικό ζητούμενο αυτών των συγχωνεύσεων θα πρέπει να ξεκινήσουν από το λειτουργικό  /  διοικητικό κόστος και όχι από το αντίστοιχο εργατικό που στις ιδιωτικές τράπεζες και  εξορθολογισμένο ήταν και ανταποδοτικό της προσφοράς των εργαζομένων σ΄ αυτές. Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που είχαμε εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων της Eurobank η οποία μόλις μέσα σε μία 10ετία είχε κατακτήσει την καταξίωση της στο ελληνικό Τραπεζικό σύστημα ως μία ραγδαία αναπτυσσόμενη και δυναμική Τράπεζα με προσωπικό εργατικό, αποδοτικό και υψηλά καταρτισμένο.

 

 

 

Αντίστοιχο θεωρούμε το έμψυχο δυναμικό της Alpha Bank και θα συμβάλουμε με όσες δυνατότητες έχουμε στην ομαλή συνύπαρξη των δύο πληθυσμών στην ενιαία πλέον Τράπεζα.

 

 

 

Το  Γραφείο Τύπου  του Σωματείου (Union ) Eurobank

 

 

 

Διαβάστε επίσης

 Σ
Δελτίο Τύπου Union/20-12-2023/Εκλογή Στ. Χαρίτου στη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)
insurance-graphic
Ανακ. Union 178/06-12-2023/Απαράδεκτο το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας που αφορά την «αναμόρφωση της επαγγελματικής ασφάλισης»/Κοινό Δελτίο Τύπου Σωματείου Union Eurobank & Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank
asfaleies-insurance-syntaxeis-asfalistiko
Κοινό Δελτίο Τύπου Σωματείου Union Eurobank & Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank/18-10-2023/Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης-Νομοσχέδιο "Νάρκη"
viber_image_2023-09-12_22-34-46-864
Δελτίο Τύπου Union/13-09-2023/Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
123
Δελτίο Τύπου Union/17-03-2023/Union Eurobank: Υπέρ του αδυνάτου…
_Viber_2023-02-03_12-18-15-559
Δελτίο Τύπου Union/13-02-2023/Τιμητική βράβευση στους “σκαπανείς” της τραπεζοϋπαλληλικής μαχητικής ενημέρωσης από το Union