ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νo 90 / 21-11-2013

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

 

Καλωσορίζουμε τους νέους μας συναδέλφους
της «Νέας Proton Τράπεζας Α.Ε.» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Α. Ως η πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στον διευρυμένο Όμιλο Eurobank και με την ευθύνη που μας αναλογεί για το σύνολο του Προσωπικού έγκαιρα είχαμε γνωστοποιήσει τις θέσεις μας προς κάθε ενδιαφερόμενο και αρμόδιο ενόψει των συγχωνεύσεων με την ανακοίνωση μας Νο 78/15-07-2013 (σελ. 3).
Υπενθυμίζουμε τις βασικές μας δεσμεύσεις:
«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση όλων των νέων μας συναδέλφων και τα σωματεία τους, αφού μας ενώνει ο κοινός σκοπός: Η προστασία της απασχόλησης του συνόλου του Προσωπικού και όλων των δικαιωμάτων και των συμφερόντων που μέχρι σήμερα έχουν κατακτηθεί σε κάθε χώρο. Αυτό είπαμε σήμερα και στην συνάντηση που είχαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Χρήστο Μεγάλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι ο χώρος της νέας Τράπεζας χρειάζεται όραμα, προοπτική και δεν αντέχει άλλο σε νέες μισθολογικές μειώσεις. Οι «οικονομίες κλίμακος» σε Προσωπικό και παροχές έχουν εξαντληθεί εκατέρωθεν και δεν πρέπει να γίνουν νέες… Η ιστορική διαδρομή του καθένα θα πρέπει να γίνει σεβαστή, με βασική αρχή την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση, ανεξαρτήτως Τράπεζας προέλευσης    κάθε εργαζόμενου». Β. Επίσης με το υπ’ αριθ. 387/19-07-2013 έγγραφό μας προς την Ο.Τ.Ο.Ε. τονίζαμε:
Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές η “κόκκινη γραμμή” εκ μέρους του Σωματείου μας περιλαμβάνει:

1. Την προστασία της απασχόλησης του συνόλου του Προσωπικού των τριών (3) Τραπεζών.

2. Την διαφύλαξη του συνόλου των υφισταμένων δικαιωμάτων και των συμφερόντων του ως άνω Προσωπικού.

Έχουμε ήδη εκφράσει το προς την Τράπεζα αίτημα/αξίωση μας να σεβαστεί:

1. Την ιστορική διαδρομή κάθε νέου συναδέλφου μας.

2. Τις αρχές της αξιοκρατίας και της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως Τράπεζας προέλευσης κάθε εργαζόμενου.

 

Παρασκευή 22/11/2013:
Νομική συγχώνευση με Νέα Proton

Όλες οι ως άνω διακηρύξεις/δεσμεύσεις μας φαίνονται να υλοποιούνται μετά την συνεργασία που είχαμε με τους εκπροσώπους της εργοδότριας Τράπεζας.
Αντί άλλου σχολίου παραθέτουμε το ενημερωτικό σημείωμα που μας απέστειλε στις 20/11/2013:

ΘΕΜΑ: Ενημερωτικό σημείωμα για την επικείμενη συγχώνευση με απορρόφηση από την Τράπεζα, της Νέας Proton Τράπεζας Α.Ε. (άρθρο 8 ΠΔ 178/2002)

 

Σε συνέχεια της πρόσφατης, κατά την 24η Οκτωβρίου 2013, σύσκεψης εκπροσώπων της Διοίκησης της Τράπεζας μας και του Σωματείου Εργαζομένων Τραπεζικής Επιχείρησης E.F.G. Eurobank, σχετικά με το θέμα της επικείμενης συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα της Νέας Proton Τράπεζας Α.Ε., επαναλαμβάνουμε εκείνα που κατά την σύσκεψη εκτέθηκαν, μαζί με πρόσθετες πληροφορίες που προέκυψαν εν τω μεταξύ, και συγκεκριμένα:

Η προτεινόμενη ημερομηνία της νομικής συγχώνευσης είναι η 22η Νοεμβρίου 2013.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η απαραίτητη, οργανωτικά και οικονομοτεχνικά, προσαρμογή του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων στην παραπάνω Τράπεζα στο εν γένει εργασιακό πλαίσιο, που ισχύει και εφαρμόζεται στον Όμιλο της Eurobank.

Η επικείμενη συγχώνευση με την Νέα Proton Τράπεζα Α.Ε. είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, καθιστώντας την πρόταση ιδιωτικοποίησης του Ομίλου και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα θα συντελέσει στη δημιουργία ενός ισχυρού, διευρυμένου Ομίλου, ικανού να υποστηρίξει με επάρκεια τις ανάγκες των Ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, και ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί η ευημερία, η εργασιακή ασφάλεια και η επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι από την απορρόφηση της παραπάνω Τράπεζας δεν προβλέπεται να υπάρξουν νομικές, οικονομικές ή κοινωνικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.

 

Αθηνά Δεσύπρη                                      Σοφία Παπαδοπούλου

Γεν. Δ/ντής Ανθρώπ. Δυναμικού        Δ/ντής Εργασιακών Σχέσεων

 

Συμπέρασμα

 

  • Σύμφωνα με την παραπάνω επίσημη τοποθέτηση της Τράπεζας οι 409 συνάδελφοι της Νέας Proton Bank (228 στις κεντρικές υπηρεσίες και 181 στα 28 καταστήματα) εντάσσονται ομαλά στο νέο Όμιλο, με κατοχύρωση των όσων δικαιωμάτων είχαν, αλλά και με την προοπτική της διεύρυνσης τους με τα υφιστάμενα στην Eurobank. Οι συμβάσεις εργασίας τους θα είναι αορίστου χρόνου και το σύνολο των αποδοχών τους (μισθός και τακτικές ή έκτακτες επιπλέον μηνιαίες καταβολές) θα αποτελέσουν το νέο ενιαίο, συμβατικό τους μισθό. Θα αποφύγουν δηλ. «περιπέτειες» που γνώρισαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι συνάδελφοι άλλων Τραπεζών, όπως π.χ. στην FBB, την Probank κ.λ.π.
  • Από την άλλη πλευρά η συγχώνευση αυτή των δύο Τραπεζών δεν θα επιφέρει νομική, κοινωνική ή οικονομική βλαπτική μεταβολή στους εργαζόμενους της Eurobank και αυτή είναι πολύ σημαντική παράμετρος για την περίοδο στην οποία ζούμε, υπό την απειλή των οικονομοτεχνικών λόγων. (Μειώσεις θέσεων εργασίας, αμοιβών και παροχών…).

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του Union Eurobank Ο

 

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

 

Στάθης Χαρίτος                           Γιάννης Σιδεράτος

 

 

Διαβάστε επίσης

upourgeio_exoterikon-780x450
Ανακ. Union 179/08-12-2023/ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ Τ.Ε.Α.-Κοινό μέτωπο δράσης Union Eurobank και Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK
1920x1080-light-blue-solid-color-background
Ανακ. Union 178/06-12-2023/Απαράδεκτο το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας που αφορά την «αναμόρφωση της επαγγελματικής ασφάλισης»/Κοινό Δελτίο Τύπου Σωματείου Union Eurobank & Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank
il_fullxfull
Ανακ. Union 177/01-12-2023/Hμερίδα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού - Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου - Αμφιθέατο Union Eurobank
GreekFlag5
Ανακ. Union 176/29-11-2023/Στην Ελλάδα μιλάμε ελληνικά
viber_image_2023-11-27_14-36-35-713
Ανακ. Union 175/28-11-2023/Ενημερωτική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στη Θεσσαλονίκη-24 Νοεμβρίου 2023
aimodosia_0
Ανακ. Union 174 / Εθελοντική Αιμοδοσία Τράπεζας Αίματος Union Θεσσαλονίκης 4 & 5 Δεκεμβρίου 2023