ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 81 / 22-03-2011

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Μαζική – Ενωτική η Γεν. Συνέλευση του Union

το Σάββατο 19/3/2011, στο «Athens Imperial Hotel»

98,82%

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ

 

 

Τα μέλη του Σωματείου μας μίλησαν στο ανώτατο όργανο διοίκησής του δηλ. στη Γενική Συνέλευση.

Με συντριπτικά ποσοστά ενέκριναν τα πεπραγμένα του Δ.Σ. και τις θέσεις που δημόσια έχει καταθέσει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων – συμφερόντων του συνόλου του Προσωπικού που στηρίζονται στις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχει υπογράψει με την Τράπεζα (κυκλοφόρησαν σε ειδική έκδοση για τα 10 χρόνια Union).

 

Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας της Γ.Σ

Παρόντα μέλη: 453, ψηφίσαντα μέλη: 428

Ψηφοφορίες

ΝΑΙ

Ποσοστό

ΟΧΙ

Λευκά

Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού

417

98,82%

5

6

Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού

413

97,87%

9

6

Έγκριση Προϋπολογισμού

415

98,58%

6

7

Έγκριση Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής

414

98,34%

7

7

Τα αποτελέσματα της ανοιχτής ψηφοφορίας για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Ομόφωνα  η Γ.Σ επιβεβαίωσε την απόφαση του Δ.Σ. για τις εξελίξεις στο Επικουρικό Ταμείο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (θέμα ημερ. Διάταξης Νο 7) και για τη λύση του υπαρξιακού του προβλήματος με εξάντληση κάθε δυνατής προοπτικής επιβίωσής του (ένταξη στο Ε.Τ.Α.Τ, ένταξη στο Ι.Κ.Α – ΕΤΕΑΜ), χωρίς να αποκλείει την υπό προϋποθέσεις συνέχιση της αυτόνομης πορείας του (σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αναλογιστικές μελέτες) ή ακόμα την προσχώρηση στην πρόταση της ΟΤΟΕ για «ενιαίο επικουρικό Ταμείο Τραπεζών», εφόσον το εγχείρημα είναι νομικά εφικτό, προηγηθεί αναλογιστική μελέτη που θα μας καλύπτει και συγκεκριμένο, αποδεκτό καταστατικό πλαίσιο.

Η Γ.Σ έδωσε (ομόφωνα) εξουσιοδότηση στο Δ.Σ να χειριστεί το θέμα στο εξής για την καλύτερη δυνατή, αλλά και πιο σύντομη λύση, είτε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία – μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, είτε με αυτόνομη πρωτοβουλία του Σωματείου στην κατεύθυνση να πάρουν επικουρική σύνταξη όλα τα ασφαλισμένα μέλη του.

Κεντρικός ομιλητής για το Δ.Σ στο ως άνω θέμα ήταν ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ,
σ.δ. Γιάννης Σιδεράτος.

 

 

 

Τοποθετήσεις στη Γεν. Συνέλευση

Στάθης Χαρίτος (Πρόεδρος Δ.Σ)

  • Περιέγραψε τη «μεσαιωνική κατάθλιψη» στις εργασιακές σχέσεις και στους όρους αμοιβής που έχει επιβληθεί από Κυβέρνηση – Τρόϊκα, μέσω του «μνημονίου» (Ειδικές Επιχειρ. Συλλ. Συμβάσεις Εργασίας, αχρήστευση Ο.ΜΕ.Δ, απειλή 4ου μνημονίου για μειώσεις αποδοχών τραπεζοϋπαλλήλων από τα «ισοδύναμα μέτρα», επικείμενη νομοθετική επίθεση στους Κανονισμούς Προσωπικού των Τραπεζών – κατάλυση συλλ. Συμβάσεων κ.λπ.)
  • Εξήγησε τα πλεονεκτήματα του Κανονισμού Προσωπικού της Eurobank που υπέγραψε το Σωματείο μας με την Τράπεζα (Ε.Σ.Σ.Ε της 12/9/2000) κυρίως την απαγόρευση μονομερούς μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων στην Τράπεζα, θέση που δημόσια έχει υπερασπιστεί το Δ.Σ (ανακοίνωση Νο 71/3-3-2011).
  • Ανέλυσε γιατί με τον ως άνω Κανονισμό δεν μπορεί να υπάρξει περίπτωση οικονομικής βλαπτικής μεταβολής στους εργαζόμενους της Τράπεζας.
  • Επισήμανε ότι συγχωνεύσεις, εν μέσω κρίσης, όπως σήμερα όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα της ρευστότητας των Τραπεζών και της υποβάθμισης της πιστοληπτικής τους ικανότητας, αλλά δεν εξυπηρετούν και πουθενά την πελατεία τους. Το μόνο ορατό και σφόδρα πιθανό αποτέλεσμα είναι η μείωση των θέσεων εργασίας και η ανατροπή των συστημάτων αμοιβής – υπηρεσίας και εξέλιξης του Προσωπικού.

Όσοι «πιέζουν» προς αυτή την κατεύθυνση σήμερα ή άλλοι αδαείς του συνδικαλισμού που επιζητούν μια τέτοια εξέλιξη, ηθελημένα αγνοούν τον «εφιάλτη» των απολύσεων.

(Στην πανελλαδική, ηλεκτρονική ψηφοφορία στο site του Union το 85% των ψηφισάντων απορρίπτει τις συγχωνεύσεις).

  • Δήλωσε ότι το Δ.Σ. θα συνεχίσει τη προσπάθεια διεύρυνσης της βάσης των μελών, για να ισχυροποιήσει την διαπραγματευτική ισχύ του Σωματείου και γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων. Μόνο σ΄ αυτό το χρόνο της θητείας του Δ.Σ. επισκεφθήκαμε το 45% του πληθυσμού της Τράπεζας (1.624 συναδέλφους σε 177 μονάδες του Δικτύου και 1.614 στις Κεντρικές Υπηρεσίες).
  • Κάλεσε όσους δεν είναι μέλη του Σωματείου, αλλά καρπούνται  των κατακτήσεων του να εγγραφούν σ’ αυτό, όπως έχουν ηθική υποχρέωση και έναντι της πλειοψηφίας των εγγεγραμμένων που το στηρίζουν οικονομικά και συνδικαλιστικά. Οι εποχές είναι δύσκολες και όλοι θα κριθούμε από την προσωπική μας στάση.

 

Δημήτρης Τσεγγενές (Αντιπρόεδρος ΟΤΟΕ)

Παρότρυνε τα μέλη για συσπείρωση και ενότητα στους κόλπους του Σωματείου και της ΟΤΟΕ. Αναφέρθηκε στις επιθέσεις Τραπεζικών, Κυβέρνησης, Τρόϊκας κατά των κλαδικών Σ.Σ.Ε και στον επικείμενο κίνδυνο των κατακτήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων. Ενημέρωσε για τις νίκες της ΟΤΟΕ, τόσο με την ματαίωση των απολύσεων στην Citibank, όσο με τη χορήγηση του επιδόματος Ισολογισμού στις Τράπεζες.

Από τη πλευρά του Δ.Σ τοποθετήθηκαν επίσης οι συνάδελφοι: Μιχαλάτος Γαβριήλ, Νικολαϊδης Νίκος και Τσάκωνας Γιάννης.

Από την παράταξη «Αγωνιστικό Μέτωπο» ο σ.δ. Κουφός Γιώργος.

Στο τέλος της διαδικασίας της Γ.Σ έγινε ανοιχτός διάλογος με τα παριστάμενα μέλη και δόθηκαν απαντήσεις από τον πρόεδρο του Δ.Σ σ’ όλα τα θέματα που τέθηκαν.

Το Προεδρείο της Γ.Σ απετέλεσαν οι συνάδελφοι: Νίκος Μαρτίδης (πρόεδρος), Γιάννης Χατζάκης (αντιπρόεδρος) και Μαριάννα Νικολαροπούλου (γραμματέας).

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη που παραβρέθηκαν στη Γ.Σ και έδειξαν έμπρακτα το τεκμήριο του ενδιαφέροντός τους για το εργασιακό τους μέλλον και την ανάγκη της ενότητας των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα μέλη μας από την Περιφέρεια και την Θεσσαλονίκη που έδωσαν «βροντερό» παρόν με μαζική προσέλευση.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Διαβάστε επίσης

IMG_3779
Ανακ. Union 217/11-04-2024/Αρχική Παρουσίαση Έρευνας Γνώμης Εργαζομένων «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» στην Γ.Σ. του Union στις 06/04/2024
 Ζωή copy
Οι επιπτώσεις από τις εξαγορές-συγχωνεύσεις στις εργασιακές σχέσεις του Προσωπικού και ο ρόλος των συνδικάτων στη διαχείριση του προβλήματος-Η περίπτωση της Eurobank (1990-2015)
IMG_3856
Ανακ. Union 216/10-04-2024/Τακτική Γενική Συνέλευση Union 06/04/2024-Καθολική στήριξη στην λογοδοσία του Δ.Σ.
1920x1080-light-blue-solid-color-background
Ανακ. Union 215/04-04-2024/Σωστή εφαρμογή Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας - Κοινό αίτημα προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Τ.Ο.Ε. του Σωματείου μας και του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK
.Σ
Γενική Συνέλευση Union Eurobank - Σάββατο 6 Απριλίου 2024 - Divani Caravel
1584645533-22117
Ανακ. Union 214/03-04-2024/Τουρνουά Πιγκ-Πογκ Ο.Τ.Ο.Ε. 2024-Δηλώσεις συμμετοχής