ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38 / 17-01-2013

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Γελάνε όσοι εργαζόμενοι διάβασαν την σημερινή… εννιασέλιδη ανακοίνωση-παραλήρημα εμπάθειας και complex του Συλλόγου της τ. Τράπεζας Εργασίας.

Επί χρόνια τους έχουμε αγνοήσει και δεν απαντάμε στα όσα συκοφαντικά γράφουν έχοντας καταντήσει γραφικοί.

Συνοπτικά στα όσα  ο ι  ί δ ι ο ι  ισχυρίζονται:

 

1. Επιβεβαιώνουν ότι εισπράττουν τριπλάσια συνδικαλιστική εισφορά από την αντίστοιχη δική μας με στοιχεία που παραθέτουν. Κάθε μέλος τους πληρώνει 250 € το χρόνο (21 € το μήνα) έναντι 90 € το χρόνο (7,5 € το μήνα) των δικών μας μελών, σε επίπεδο μέσου όρου.

 

2. Αν και μη αντιπροσωπευτικό Σωματείο ενισχύονται από την Τράπεζα με 47 € κατά μέλος το χρόνο, έναντι αντίστοιχης ενίσχυσης του Σωματείου μας (αντιπροσωπευτικό με τετραπλάσια μέλη) με 65 € κατά μέλος.

 

3. Παραδέχονται ότι από το μεγάλο τους «αποθεματικό» διέθεσαν φέτος «επίδομα καυσίμων», 200 € ανά μέλος (16 € το μήνα), ως εφάπαξ παροχή σε αυτούς από τους οποίους παίρνουν… 250 € (Μ.Ο., ανά μέλος το χρόνο), δηλαδή 21 € κάθε μήνα.

 

4. Ομολογούν παρακάτω την σκοπιμότητα της κίνησης τους, αφού «ευχαριστούν συναδέλφους των άλλων σωματείων που τον τελευταίο καιρό γράφονται αθρόα» σε αυτούς. Τελικά όμως μόνο δύο (2) μέλη μας «τσίμπησαν» στο πυροτέχνημα τους.

 

5. Η αναφορά τους σε επιλεκτικές χορηγήσεις αμοιβών, αποζημιώσεων, bonus κλπ           σ τ ε λ ε χ ώ ν  της Τράπεζας που επιχειρείται να «χρεωθούν» στο… Union, προετοιμάζει το έδαφος στον διάδοχο εργοδότη, ώστε μετά τις  μ ε ι ώ σ ε ι ς  καταστημάτων, κεντρικών μονάδων, θυγατρικών εταιρειών και  Π ρ ο σ ω π ι κ ο ύ  που έχει εξαγγελθεί, να μειώσει και  α μ ο ι β έ ς όσων παραμείνουν παρά την ρητή απαγόρευση της νομοθεσίας.

 

6. Αλήθεια σε ποιο μέλος τους η Eurobank μείωσε τις αποδοχές του όταν η Τράπεζα Εργασίας συγχωνεύτηκε μαζί της; Μήπως έγινε το αντίθετο;

 

7. Δηλώνουμε δημόσια ότι, κανένα αποσπασμένο συνδικαλιστικό στέλεχος του Union δεν αμείβεται πέραν των  ν ο μ ί μ ω ν  αποδοχών που προβλέπει η νομοθεσία και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

 

8. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην Eurobank δέχτηκαν ευμενώς την πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου μας (άρθρο στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», σελ. 10, της 15/01/2013) σύμφωνα με την οποία:

«Ορθότερο θα ήταν η συγχώνευση Eurobank στον ενιαίο Όμιλο Ε.Τ.Ε. να γίνει με διατήρηση της  ν ο μ ι κ ή ς αυτονομίας της μεταβιβαζόμενης Τράπεζας και συνεπώς την αυτοτελή διατήρηση του εργασιακού και μισθολογικού καθεστώτος του Προσωπικού της».

Η πρόταση αυτή εκμεταλλεύεται όλες τις πιθανές συνέργειες από την μεταβίβαση της Eurobank στην Ε.Τ.Ε., ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ειρηνική συνύπαρξη των εκατέρωθεν πληθυσμών.

 

9. Φυσικά και ο διάδοχος εργοδότης έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό. Γι’ αυτό και προτείνεται στο ίδιο άρθρο, σε περίπτωση μη αποδοχής της πιο πάνω πρότασης:

«Σε ό,τι αφορά το εργασιακό καθεστώς του συνόλου των εργαζομένων και των δύο  Τραπεζών, θα πρέπει να περιβληθεί τον τύπο ενιαίου και ομοιόμορφου συστήματος διαχείρισης των εργασιακών σχέσεων στον διάδοχο φορέα, με την κατάρτιση νέου Κανονισμού Εργασίας του Προσωπικού».

10. Έπρεπε να μεταβιβαστεί η Eurobank, για να αποκηρύξει δημόσια ο Σύλλογος της τ. Τράπεζας Εργασίας τον… εαυτό του, αυτόν δηλαδή που επί σειρά ετών με δεκάδες δικαστήρια (Πρωτοδικεία, Εφετεία, Άρειος Πάγος) επιχειρούσε να διατηρήσει για τα  μ έ λ η  του και μόνο τον ιδιαίτερο Κανονισμό Εργασίας που είχαν στην Τράπεζα Εργασίας  π ρ ι ν  τη νομική συγχώνευση με την Eurobank!!! Ακόμα και τώρα έχουν παραμυθιάσει τα μέλη τους ότι αυτοί έχουν διαφορετικές ατομικές συμβάσεις εργασίας από τον υπόλοιπο πληθυσμό της Eurobank και άλλο εργασιακό καθεστώς!!!

Οι θεωρητικοί της ύπαρξης «υπαλλήλων δύο (2) ταχυτήτων» στην ίδια Τράπεζα (παρ’ ότι έχασαν  ό λ α  ανεξαιρέτως τα Δικαστήρια και δεν το πέτυχαν αυτό για τα μέλη τους) έρχονται τώρα με διακηρυγμένο ρεβανσισμό («Όλα εδώ πληρώνονται») να συμμαχήσουν με κάθε προσπάθεια ανατροπής των κεκτημένων δικαιωμάτων και συμφερόντων των συναδέλφων τους… για να εκδικηθούν!

 

11. Τα ότι δεν ασχολούμαστε μαζί τους ας μην το εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Γιατί την επόμενη φορά θα δημοσιοποιήσουμε τις υπογραφές αυτών των «αντιστασιακών» κάτω από το κείμενο του Κανονισμού Εργασίας της Eurobank που  π ρ ώ τ ο ι  αυτοί                     υ π έ γ ρ α ψ α ν  με την Τράπεζα, στην συνέχεια του σχετικά αντίστοιχου που είχε υπογράψει ο Σύλλογος των προερχομένων συναδέλφων από την τ. Τράπεζα Αθηνών που μέχρι τότε ίσχυε.

 

12. Στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ» που υπάρχει στο κόκκινο βιβλιαράκι («Μεταβίβαση Επιχείρησης ΙΙ») που έχει διανεμηθεί σε όλα τα μέλη μας και στις σελ. 41 έως 46, αναφέρονται αυτά που πέτυχε το Σωματείο μας για  ό λ ο υ ς  τους συναδέλφους της Τράπεζας, με κοστολόγηση των  π α ρ ο χ ώ ν  (μέσω υπογραφής Ε.Σ.Σ.Ε.) που συνολικά επιφέρουν ετήσια επιβάρυνση 42 εκ. € το χρόνο στο εργατικό κόστος της Τράπεζας!

Απ’ όλο αυτό το πλέγμα των κατακτήσεων των εργαζομένων στην Eurobank που οφείλονται στις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του Σωματείου μας, ο εν λόγω Σύλλογος δηλώνει στην ανακοίνωση του θρασύτατα ότι επιθυμεί την διατήρηση           μ ό ν ο  της συμπληρωματικής ασφάλισης (εννοεί ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή) και τίποτα άλλο, μετά – φυσικά – την «διαφύλαξη των θέσεων εργασίας» που εθιμοτυπικά αναφέρει.

Για την ευθεία απειλή όμως αυτών των θέσεων εργασίας από το δημοσιοποιημένο «Επιχειρηματικό Σχέδιο» της Ε.Τ.Ε. δεν είδαμε καμία εκ μέρους τους αντίδραση…

 

Για το Δ.Σ. του Σωματείου (Union) Eurobank

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος                               Γιάννης Σιδεράτος

 

 

Διαβάστε επίσης

IMG_3779
Ανακ. Union 217/11-04-2024/Αρχική Παρουσίαση Έρευνας Γνώμης Εργαζομένων «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» στην Γ.Σ. του Union στις 06/04/2024
 Ζωή copy
Οι επιπτώσεις από τις εξαγορές-συγχωνεύσεις στις εργασιακές σχέσεις του Προσωπικού και ο ρόλος των συνδικάτων στη διαχείριση του προβλήματος-Η περίπτωση της Eurobank (1990-2015)
IMG_3856
Ανακ. Union 216/10-04-2024/Τακτική Γενική Συνέλευση Union 06/04/2024-Καθολική στήριξη στην λογοδοσία του Δ.Σ.
1920x1080-light-blue-solid-color-background
Ανακ. Union 215/04-04-2024/Σωστή εφαρμογή Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας - Κοινό αίτημα προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Τ.Ο.Ε. του Σωματείου μας και του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK
.Σ
Γενική Συνέλευση Union Eurobank - Σάββατο 6 Απριλίου 2024 - Divani Caravel
1584645533-22117
Ανακ. Union 214/03-04-2024/Τουρνουά Πιγκ-Πογκ Ο.Τ.Ο.Ε. 2024-Δηλώσεις συμμετοχής