ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 31 / 30-04-10

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ
Πρωτομαγιά: Συλλαλητήριο ΓΣΣΕ, ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ
Πλατεία Κλαυθώμονος (11:00 π.μ.)
24ωρη απεργία ΓΣΕΕ: Τετάρτη 5 Μαΐου
Συγκέντρωση: Πεδίο Άρεως (11:00 π.μ.)
 
            Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,
 
Η ώρα της αλήθειας
 
Αυτές τις ώρες απαιτείται συσπείρωση και ενότητα των εργαζομένων γύρω από το συλλογικό μας όργανο, την Ομοσπονδία (ΟΤΟΕ) και τη Συνομοσπονδία (ΓΣΣΕ).
 
Κεντρικοί μας στόχοι είναι:
 
          Η διασφάλιση της εργασίας
          Η διατήρηση της αγοραστικής μας δύναμης
          Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
          Η υπεράσπιση των ασφαλιστικών συμφερόντων μας
          Η απόκρουση των επιθέσεων στα εργασιακά μας δικαιώματα
 
Άμεση, ευρύτερη ανάγκη είναι:
 
          Η αποκατάσταση της εθνικής υπερηφάνειας και της αυτοπεποίθησης των Ελλήνων
          Η επαναφορά της χώρας στην τροχιά της ανάπτυξης
          Η «εν τοις πράγμασι» σφυρηλάτηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
 
Το Σωματείο μας πιστεύει, ότι:
 
Η καλλιεργούμενη ανασφάλεια, ο φόβος και ο πανικός που προσπαθούν οι διεθνείς κερδοσκόποι να περάσουν στην καθημερινότητα μας υποβοηθούμενοι από τα τρομοκρατικά σενάρια των μέσων ενημέρωσης και του τύπου αποτελούν τεχνητό κατασκεύασμα που τροφοδοτεί τα δικά τους κέρδη σε βάρος της εθνικής προσπάθειας.
Δυστυχώς προς την κατεύθυνση αυτή ωθούν οι κυβερνητικές παλινωδίες και υποχωρητικότητες, η κομματική εκμετάλλευση που επιχειρείται στο εθνικό μας πρόβλημα και οι αλλοπρόσαλλες/αψυχολόγητες εντολές του θεωρούμενου ως «πλέγμα» προστασίας της Οικονομίας που είναι το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και η Ε.Κ.Τ.
Δεν είναι ώρα για επιμερισμό ευθυνών, αλλά όλοι οι ως άνω πρέπει να ξέρουν ότι σήμερα τιμωρείται και καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, χωρίς να φταίει…
Η επιχειρούμενη «άλωση» και του Ιδιωτικού Τομέα της Οικονομίας αποτελεί ευθεία βολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα οδηγήσει σε βαθειά και μακρά ύφεση.
Αυτό θέλουν για την Ελλάδα;
 
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
 
Οι Τράπεζες στην Ελλάδα είναι ο ισχυρότερος μοχλός ανάπτυξης της Οικονομίας και ο βασικός στυλοβάτης των αναγκών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Επιχειρούν με δόλο να πλήξουν την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, γιατί γνωρίζουν ότι είναι το τελευταίο «οχυρό», της ελληνικής άμυνας στους κερδοσκόπους.
Αποσιωπούν το γεγονός του ότι οι ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ στην Ελλάδα είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ και η κεφαλαιακή επάρκεια του συστήματος ισχυρή, αφού η φύση του Έλληνα ήταν και θα παραμείνει α π ο τ α μ ι ε υ τ ι κ ή και όχι τζογαδόρικη και κατευθυνόμενη σε άγνωστους προορισμούς…
Δεν έφεραν οι Τράπεζες στην Ελλάδα την ύφεση , όπως συνέβη στις δικές τους χώρες. Το αντίθετο συνέβη.
Ειδικά για την Eurobank που διαθέτει ένα εκ των ισχυρότερων μεγαλομετόχων παγκοσμίως (Όμιλος Λάτση) η κεφαλαιακή επάρκεια είναι 4,7% πιο πάνω από το ελάχιστο ποσοστό του 8% που ορίζουν, ως ποσοστό ασφάλειας, οι διεθνείς κανονισμοί της Βασιλείας!
Οι εργαζόμενοι στην Eurobank στέκονται δίπλα στους πελάτες που οι ίδιοι έχουν προσελκύσει, διατηρούν στο απόλυτο την ψυχραιμία τους και συμβάλουν στην γενικότερη προσπάθεια της ανάκαμψης που θα ακολουθήσει.
Διεκδίκησαν και διεκδικούν – μέσω του σωματείου τους – μόνο όσα δικαιούνται και κατ’ αναλογίαν της διαχρονικής προσπάθειας που κατέβαλαν και οδήγησε στην πετυχημένη πορεία της Τράπεζας.
Κανένας δεν τους έδωσε τίποτα παραπάνω!
Αυτό έχουμε υποχρέωση να το διαφυλάξουμε και θα το πράξουμε όλοι μαζί ακόμα και τώρα που δοκιμάζουν τις αντοχές μας και μετράνε τις αντιδράσεις μας.
 
 
 
 
Όλοι μαζί στον αγώνα
για τους εργαζόμενους και τη χώρα
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
 
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
 

 

 

Διαβάστε επίσης

General-Election-piece
Ανακ. Κ.Ε.Ε. Νο 6/24-05-2024/Ολοκλήρωση Εκλογών Union Eurobank
 ΓΝΩΜΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ EUROBANK ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Ανακ. Union 225/21-05-2024/Οι Εργαζόμενοι μίλησαν-Βασικά Συμπεράσματα Έρευνας Γνώμης Προσωπικού "ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ"
AdobeStock_218332835-scaled
Ανακ. Union 224/17-05-2024/Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα e-EΦΚΑ 2024-Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων την Δευτέρα 20 Μαίου
viber_image_2024-05-13_21-54-58-306
Ανακ. Union 223/14-05-2024/Υπογράψαμε με την Διοίκηση την Κωδικοποίηση των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας & Πρακτικών Συμφωνίας ΕUROBANK-Union Eurobank
Piraeus-Port-Plaza-PPP3-dimand
Ανακ. Ε.Υ.Α.Ε./10-05-2024/Ενημέρωση για την δραστηριότητα της Ε.Υ.Α.Ε. Eurobank στον έλεγχο των μαζικών εγκαταστάσεων της Τράπεζας στην Αττική
EUROBANK OMIROU
Ανακ. Union 222/10-05-2024/Παρεμβάσεις του Union προς την Διοίκηση/Α. Για την φορολόγηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ΕΦΚΑ 2017-2020/Β. Για την παράλειψη διανομής - οφειλόμενου - bonus στο Προσωπικό, μετά από την ευδοκίμηση της προσφυγής αναβαθμολόγησης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Τράπεζας