ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 25 / 12-11-2012

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές επιβαλλόμενες αντεργατικές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν  της κρίσης και του χρέους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους Ηγέτες.

Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:15’ – 15:15’) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συμμετέχει η Ο.Τ.Ο.Ε. και φυσικά το Σωματείο μας.

Η κρίση δεν προκλήθηκε και δεν οφείλεται στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές αλλά στην απληστία των τζογαδόρων κερδοσκόπων και στην ανεξέλεγκτη κίνηση των κεφαλαίων, που εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των Εθνικών Κυβερνήσεων και τον δημοσιονομικό εφησυχασμό τους.

Μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην ημέρα Πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία εργαζομένων έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», τα οποία θα διανεμηθούν στους πολίτες ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

Η Γενική Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ σε δήλωσή της με αφορμή την Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση τόνισε ότι «όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση», προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους». Η κα Σεγκόλ στο μήνυμά της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Σ.Ε.Σ. επισημαίνει ότι «η Τρόικα δεν μπορεί πλέον να συμπεριφέρεται αλαζονικά και βάναυσα» και επαναλαμβάνει  και τη θέση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την αντικατάσταση της πολιτικής των μνημονίων από πολιτική που θα ενισχύει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».

Τα συνδικάτα της Ευρώπης με μια φωνή και έντονη δράση απαιτούν:

► Να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και περικοπών

► Να προωθηθεί η ανάπτυξη, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                              & ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Για το Δ.Σ. του Σωματείου (Union) Eurobank

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος Γιάννης Σιδεράτος

AdobeStock_218332835-scaled
Ανακ. Union 224/17-05-2024/Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα e-EΦΚΑ 2024-Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων την Δευτέρα 20 Μαίου
viber_image_2024-05-13_21-54-58-306
Ανακ. Union 223 / Υπογράψαμε με την Διοίκηση την Κωδικοποίηση των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας & Πρακτικών Συμφωνίας ΕUROBANK-Union Eurobank
Piraeus-Port-Plaza-PPP3-dimand