ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 20 / 22-10-2012

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Η Ο.Τ.Ο.Ε. (στη συνέχεια της Νο 19/19-10-2012 ανακοίνωσης μας με τίτλο «Νέο πραξικόπημα – Αιφνίδια (επαν)ένταξη του Ταμείου Υγείας μας στον ελλειμματικό Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 01/11/2012» εξέδωσε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί. Τα παραθέτουμε αυτούσιο, όχι μόνο γιατί μας καλύπτει 100%, αλλά και γιατί για το δικό μας άμεσο πρόβλημα με το Ταμείο Υγείας  α π ε ρ γ ε ί       ό λ ο ς  ο Κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων την ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10/2012.

Όποιος συνάδελφος  δ ε ν  α π ε ρ γ ή σ ε ι  μεθαύριο και γι’ αυτό το κορυφαίο θέμα της  υ γ ε ί α ς  (η απεργία δεν στρέφεται ενάντια στην Τράπεζα) δεν δικαιούται στο εξής  ν α  κ λ α υ θ μ υ ρ ί ζ ε ι  («κλαψουρίζει») για την υφαρπαγή του Ταμείου Υγείας μας, των αποθεματικών και των παροχών του…

Όλοι μαζί οι απεργοί – τραπεζοϋπάλληλοι θα  σ υ γ κ ε ν τ ρ ω θ ο ύ μ ε  στις 11:00 π.μ. την Τετάρτη 24/10/2012, στην Σίνα 16, για να διαδηλώσουμε την αγανάκτηση μας, αλλά και την θέληση μας για κλιμάκωση του αγώνα,                μ ε  κ ά θ ε  μ έ σ ο…

Θα είναι  ν τ ρ ο π ή  για το δικό μας θέμα (Ταμείο Υγείας) να απεργούν οι συνάδελφοι των άλλων Τραπεζών και εμείς να μην συμμετέχουμε με δικαιολογίες που πια δεν πείθουν κανένα!

 

 

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Union Eurobank

O Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος                         Γιάννης Σιδεράτος

 

 

 

 

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2012

 

Ο.Τ.Ο.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10/12

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΩΡΑ 11.00πμ. ΣΤΗ ΣΙΝΑ 16

 

 


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ

ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

 

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις Τράπεζες την Τετάρτη 24/10/12 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σίνα 16 των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας στου Βουλή, με την οποία επιχειρείται η ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων (που είναι στο ΤΑΥΤΕΚΩ) στον ΕΟΠΥΥ.

Την ώρα που η ΟΤΟΕ ενεργώντας στα πλαίσια του Ν. 4075/2012 προχώρησε στην σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ) σύμφωνα και με την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που έχει καταθέσει ήδη στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, έρχεται μια τροπολογία – λαιμητόμος της Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους με μοναδικό σκοπό την ληστεία των αποθεματικών τους και την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Είναι φανερό ότι με αυτή την κυβερνητική ενέργεια αλλά και με όσα άλλα περιλαμβάνονται στα περιβόητα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται μεθοδευμένα και απροκάλυπτα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Τρόικας για τις Τράπεζες.

 

Η ΟΤΟΕ θα απαντήσει αποφασιστικά καλώντας όλες τις δυνάμεις του κλάδου στον αγώνα υπεράσπισης της υγείας, που έχτισαν με σκληρούς αγώνες και μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές όλα τα προηγούμενα χρόνια γιατί αυτή η απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης, αφορά το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων και εντέλει όλα τα Ταμεία Υγείας του Κλάδου.

Δεν τους φτάνει η καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων Υγείας μετά το κούρεμα των ομολόγων τώρα επιχειρούν «να αδειάσουν» ότι έχει απομείνει για να κλείσουν πρόσκαιρα μια τρύπα στον ΕΟΠΥΥ.

Η ΟΤΟΕ αν ολοκληρωθεί στη Βουλή η κυβερνητική ασέλγεια σε βάρος της Υγείας του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, ο αγώνας θα έχει αρχή και άγνωστο τέλος, γιατί θα σηματοδοτεί την έναρξη μιας συνολικής αντιπαράθεσης του κλάδου για όλα τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στις Τράπεζες και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Οικονομία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ την τροπολογία της Ντροπής, που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και την ελληνική κοινωνία.

Καλούμε τα Κόμματα και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην δεχτούν να ψηφίσουν την τροπολογία με την οποία ένα Ταμείο Υγείας χωρίς κοινωνικό πόρο και χωρίς κρατική ενίσχυση, φορτώνεται στο κράτος για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

 

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας της ΟΤΟΕ θα συνεχιστεί:

 

  • Σε πολιτικό
  • Σε συνδικαλιστικό
  • Σε νομικό και
  • Σε ευρωπαϊκό επίπεδο

 

με στόχο τη δικαίωση των νόμιμων απαιτήσεων του κλάδου στο ευαίσθητο αυτό θέμα της Υγείας.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες και οι συνταξιούχοι θα βρίσκονται την Τετάρτη 24/10/12 στη συγκέντρωση, στη Σίνα 16 και ώρα 11.00πμ., γιατί γνωρίζουν ότι το θέμα αυτό αλλά και ότι τους επιφυλάσσουν οι μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης, που αφορούν στις Τράπεζες αφορούν ΟΛΟΥΣ.

Η Ε.Γ. της ΟΤΟΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη (ημέρα της Απεργίας) και θα αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

 

 

Διαβάστε επίσης

ntantades
Ανακ. Union 219/19-04-2024/Νέες παροχές της Πολιτείας για την στήριξη της οικογένειας σε ανελαστικές δαπάνες
IMG_20231103_182327
Ανακ. Union 218/18-04-2024/Ειδικές τιμές για τα μέλη του Union Eurobank στο Γυμναστήριο FOREVERFIT
IMG_3779
Ανακ. Union 217/11-04-2024/Αρχική Παρουσίαση Έρευνας Γνώμης Εργαζομένων «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» στην Γ.Σ. του Union στις 06/04/2024
 Ζωή copy
Οι επιπτώσεις από τις εξαγορές-συγχωνεύσεις στις εργασιακές σχέσεις του Προσωπικού και ο ρόλος των συνδικάτων στη διαχείριση του προβλήματος-Η περίπτωση της Eurobank (1990-2015)
IMG_3856
Ανακ. Union 216/10-04-2024/Τακτική Γενική Συνέλευση Union 06/04/2024-Καθολική στήριξη στην λογοδοσία του Δ.Σ.
1920x1080-light-blue-solid-color-background
Ανακ. Union 215/04-04-2024/Σωστή εφαρμογή Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας - Κοινό αίτημα προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Τ.Ο.Ε. του Σωματείου μας και του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK