ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 19 / 19-10-2012

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Οι αιφνιδιαστικοί και καταστρεπτικοί σχεδιασμοί Τρόικας και Κυβέρνησης σε βάρος κυρίως των τραπεζοϋπαλλήλων που έχουν στοχοποιηθεί, συνεχίζονται.

Μετά την «σοβιετοποίηση» του τραπεζικού συστήματος και την εξαφάνιση σειράς Τραπεζών από τον «χάρτη», συγκεντροποιούν στο πλαίσιο του χρεοκοπημένου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα υπόλοιπα υγιή Ταμεία Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων μεταξύ των οποίων και το δικό μας (Κλάδος Υγείας του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.).

Με αιφνιδιαστική «προσθήκη – τροπολογία» που κατατέθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 19/10/2012 στην Βουλή (την υπογράφει ο Υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης)  καταργείται το άρθρο 44, παρ. 14 του Ν. 4075/11-04-2012 που μας έδινε, ως Ταμείο, την δυνατότητα της Επαγγελματικής Ασφάλισης και μας εντάσσουν άμεσα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (από 01/11/2012), όπου πάλι εξαιρούν το Ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ)…

Η εξέλιξη αυτή εκδηλώθηκε όταν επιστημονικά (με αναλογιστική μελέτη που πληρώσαμε τα ενδιαφερόμενα Σωματεία των εργαζομένων) τεκμηριώθηκε η  βιωσιμότητα του υπό ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου Υγείας υπό την αιγίδα της Ο.Τ.Ο.Ε. και είχε ετοιμαστεί το καταστατικό πλαίσιο λειτουργίας του!!!

Με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Σωματείου μας Νο 14/01-10-2012 και Νο 15/03-10-2012 (που πρέπει να ξαναδιαβάσετε στο site που τηρεί) είχαμε απολύτως τεκμηριώσει ότι ενδεχόμενη ένταξη στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι σκανδαλώδης και παράνομη.

Οι βασικότεροι από τους Υπουργούς που ήταν αρμόδιοι (Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και το Γραφείο του Πρωθυπουργού) είχαν παραλάβει το ΥΠΟΜΝΗΜΑ του Σωματείου μας (Α.Π. 073/02-10-2012) με την αιτιολογημένη άρνηση όλων των ενδιαφερομένων (εργαζόμενοι, συνδικάτα, εργοδότες), για την ένταξη του Ταμείου Υγείας μας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Πλέον είναι ακάλυπτοι στις πολιτικές ευθύνες που ανέλαβαν και τις ενδεχόμενες νομικές τους συνέπειες.

Αποτελεί σκάνδαλο η ματαίωση της δημιουργίας ενός Ταμείου Υγείας που απαλλάσσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό από έξοδα και η ένταξη του σε ένα χρεοκοπημένο που θα επιβαρύνει το Κράτος!!! Δεν κινδύνευε το Ταμείο μας για να το διασώσουν με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τις εισφορές μας και τα αποθεματικά του θέλανε, για να καλύψουν τα «ελλείμματα» των άλλων Ταμείων που είχαν εντάξει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ…

Είναι ψευδής η αναφορά της «αιτιολογικής έκθεσης» της επαίσχυντης τροπολογίας ότι δήθεν μας εντάσσουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. «για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων».

Ούτε ένας ασφαλισμένος δεν υποστηρίζει το χονδροειδές αυτό ψεύδος.

 

Τι κάνουμε τώρα

1. Η Ο.Τ.Ο.Ε. – που έχει τον πρώτο λόγο – θα πρέπει να βρει τις δυνάμεις εκείνες μέσα στην Βουλή που δεν θα επιτρέψουν να περάσει αυτή η επαίσχυντη τροπολογία. Για να δούμε ποιοι είναι πράγματι υπέρ των εργαζομένων και ποιοι όχι.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται τρίμηνη παράταση ένταξης αφού δεν υπάρχει η υποδομή για την άμεση υλοποίηση του νέου νόμου με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του Ταμείου μας να μείνουν στον «αέρα».

 

2. Προ των τετελεσμένων οφείλει άμεσα η Διοίκηση του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του (η Γενική Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών, ο Διευθυντής, τα στελέχη του Ταμείου μας και η νομική του υπηρεσία) να καθορίσουν τις χορηγούμενες «ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ» που δεν εντάσσονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται από το Ταμείο μας.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι (o Πρόεδρος του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. κ. Χρ. Μπουρσανίδης, η Ο.Τ.Ο.Ε., τα Σωματεία των εργαζομένων, ο τ. Διευθυντής του Ταμείου και η Γεν. Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.) έχουν στα χέρια τους την μελέτη-ΥΠΟΜΝΗΜΑ του Σωματείου μας (Α.Π. 804/03-05-2012, που επιδόθηκε με Α.Π. 13176/03-05-2012) και καθορίζει ποιες είναι οι «ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ» που διατηρούνται, όπως ακριβώς αυτές ορίζονται από το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ…

Όλο το βάρος πρέπει να πέσει εδώ

 

Τέλος, η ως άνω δυσμενέστατη εξέλιξη που πέραν του δικού μας Ταμείου Υγείας συμπεριλαμβάνει και τα αντίστοιχα του Προσωπικού της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ Τράπεζας και της ΕΤΒΑ ουσιαστικά αποτελεί «ταφόπλακα» στην επιδίωξη της Ο.Τ.Ο.Ε. για την δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων και οδηγεί και τα υπόλοιπα «αυτόνομα» Ταμεία Υγείας σε βίαιη εξίσωση προς τα κάτω με πιθανολογούμενη (αργά ή γρήγορα) ένταξη τους στην «χοάνη» του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.…

Καλούμε τα μέλη μας σε διαρκή επιφυλακή στο εξής και σε συνειδητοποίηση ότι πλέον η μόνη ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων που τους έχει απομείνει είναι τα συνδικάτα τους, γι’ αυτό και θα πρέπει ανάλογα να επανακαθορίσουν την σχέση τους με αυτά.

 

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Union Eurobank

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος                       Γιάννης Σιδεράτος

 

 

Διαβάστε επίσης

ntantades
Ανακ. Union 219/19-04-2024/Νέες παροχές της Πολιτείας για την στήριξη της οικογένειας σε ανελαστικές δαπάνες
IMG_20231103_182327
Ανακ. Union 218/18-04-2024/Ειδικές τιμές για τα μέλη του Union Eurobank στο Γυμναστήριο FOREVERFIT
IMG_3779
Ανακ. Union 217/11-04-2024/Αρχική Παρουσίαση Έρευνας Γνώμης Εργαζομένων «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» στην Γ.Σ. του Union στις 06/04/2024
 Ζωή copy
Οι επιπτώσεις από τις εξαγορές-συγχωνεύσεις στις εργασιακές σχέσεις του Προσωπικού και ο ρόλος των συνδικάτων στη διαχείριση του προβλήματος-Η περίπτωση της Eurobank (1990-2015)
IMG_3856
Ανακ. Union 216/10-04-2024/Τακτική Γενική Συνέλευση Union 06/04/2024-Καθολική στήριξη στην λογοδοσία του Δ.Σ.
1920x1080-light-blue-solid-color-background
Ανακ. Union 215/04-04-2024/Σωστή εφαρμογή Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας - Κοινό αίτημα προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Τ.Ο.Ε. του Σωματείου μας και του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK