ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 141 / 11-05-2012

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Από την Δευτέρα 14 Μαΐου ξεκινάει η εκλογική διαδικασία των μελών του Σωματείου μας για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του και των εκπροσώπων στα Συνέδρια της Ο.Τ.Ο.Ε. και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Παράλληλα διεξάγεται το δημοψήφισμα για την έγκριση της τροποποίησης του Καταστατικού μας σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση αλλαγής της επωνυμίας της εργοδότριας Τράπεζας μπορεί το Δ.Σ. με απόφαση του να αλλάξει αντιστοίχως και την επωνυμία του Σωματείου. Στο δημοψήφισμα αυτό ψηφίζουμε όλοι ΝΑΙ, όπως έδειξαν και οι ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. και της Γενικής μας Συνέλευσης στις 07/04/2012.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοι-μέλη μας έχουν την ωριμότητα και τον ρεαλισμό να πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους και το αυτονόητο και δημοκρατικό εκλογικό τους δικαίωμα, χωρίς να επηρεαστούν από το ρευστό πολιτικό περιβάλλον και το θολό τοπίο διακυβέρνησης της χώρας.

Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε όρθιοι μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη για την χώρα μας δίνη των γεγονότων και να σκεφτούμε καλά ότι πάνω απ’ όλα είναι η  δ ο υ λ ε ι ά  μας.

Αυτή μας έχει ενώσει όλους και αυτή είναι ο 1ος στόχος του Σωματείου μας για να υπερασπιστούμε.

Άπαντες πρέπει να αφήσουν τις Τράπεζες έξω από την κομματική τους ρητορική και τις ψηφοθηρικές ανάγκες του λαϊκισμού για την δική τους πολιτική επιδίωξη.

Αποτελεί μέγα σφάλμα της Τρόικας και των εκπροσώπων της η μη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών που ήδη έχουν υποστεί το «σοκ» των ζημιών εξ αιτίας του P.S.I.+ και της άσκησης της BlackRock στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια.

Θα πρέπει να καταλάβουν έστω και τώρα ότι οι Τράπεζες είναι συστημικές, αποτελούν την βάση της Οικονομίας και έχουν διασυνοριακά χαρακτηριστικά που δεν πρέπει να συνδέονται με τις εθνικές ιδιαιτερότητες.

Οι Τράπεζες διαχειρίζονται τον κοινωνικό πλούτο που είναι οι καταθέσεις και αυτός δεν απαρτίζεται από τα κεφάλαια των μεγιστάνων του χρήματος που ήδη τα έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό. Οι καταθέσεις στην Ελλάδα σήμερα είναι η  λ α ϊ κ ή                        α π ο τ  α μ ί ε υ σ η  και αυτή πρέπει να διαφυλαχτεί.

Με αυτές τις σκέψεις δώστε και την δική σας απάντηση.

 

  • Ø ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
  • Ø ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
  • Ø ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Union Eurobank

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος                             Γιάννης Σιδεράτος

 

 

Διαβάστε επίσης

21-02-2024_1_50
Ενδιαφέρομαι για μένα και συμμετέχω! Εσύ; Έρευνα Γνώμης Προσωπικού EUROBANK 2024 «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»
Greece-Nymfaio-Νυμφαίο
Ανακ. Union 201/20-02-2024/4ήμερη Επιδοτούμενη Εκδρομή του Union Καϊμακτσαλάν-Παλαιός Άγιος Αθανάσιος-Πόζαρ-Νυμφαίο
PROSKLHSH_FINAL_GIA TO SITE_page-0001
Ανακ. Union 200/19-02-2022/Διαδικτυακή Κοπή Βασιλόπιτας Union 2024
Capture
Ανακ. Union 199/15-02-2024/Αποκριάτικο Παιδικό Πάρτυ Θεσσαλονίκης-"Hyatt Regency"-Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eurobank-new-9-1280x1011
Ανακ. Union 198/12-02-2024/H θέση μας για το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου Προσωπικού
 2 copy
Ανακ. Union 197/12-02-2024/Κυκλοφορεί η έκδοση του Union «ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ» με την Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο όλων των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) και των Πρακτικών Συμφωνίας (Π.Σ.) του Σωματείου μας με την Τράπεζα