ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 13 / 27-09-2012

Τους τελευταίους πέντε μήνες, η ανάγκη αναζήτησης αίματος, για κάποιους συναδέλφους ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, ξεπέρασε το σύνολο των δύο τελευταίων αιμοδοσιών.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος δεν μπορεί να αφεθεί στη συγκυρία και γι’ αυτό το λόγο ας προτρέψουμε ο ένας τον άλλον στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Μην περιμένετε την δύσκολη ώρα της τελευταίας στιγμής, ενισχύστε σήμερα την τράπεζα αίματος του Σωματείου μας, για να μπορεί αύριο να είναι συμπαραστάτης μας σε δύσκολες ώρες.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται στο κέντρο αιμοδοσίας του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ» Γ.Κ. Νοσ. Θεσσαλονίκης (δεξιά από την είσοδο της οδού Κωνσταντινουπόλεως)

το πρωί  08:30 έως 13:30 και το απόγευμα 17:00 έως 19:00

Θερμή παράκληση της διευθύντριας του κέντρου αιμοδοσίας του νοσοκομείου, να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αιμοδότες το πρωί , που το κέντρο έχει περισσότερο προσωπικό έτσι ώστε και αυτοί να διευκολυνθούν και εμείς να μην ταλαιπωρηθούμε.

Γι’ αυτό παρακαλούνται ακόμη μια φορά οι υπεύθυνοι των μονάδων, να διευκολύνουν τους συναδέλφους που θέλουν να αιμοδοτήσουν το πρωί, μιας και η δυσκολία που τυχόν θα δημιουργηθεί από την πρόσκαιρη απουσία τους είναι ελάχιστη μπροστά στον σκοπό για τον οποίο πρόκειται να απουσιάσουν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που μας δόθηκαν από το κέντρο αιμοδοσίας οι υποψήφιοι αιμοδότες θα πρέπει:

• Να είναι απολύτως υγιείς και να μην παίρνουν κανένα φάρμακο.

• Όσοι αιμοδοτήσουν το πρωί θα πρέπει να έχουν φάει οπωσδήποτε πρωινό.

• Όσοι αμοδοτήσουν το απόγευμα να έχουν περάσει 2,5 με 3 ώρες από το γεύμα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις Σ.Σ.Ε. ο αιμοδότης συνάδελφος δικαιούται μιας (1) ημέρας άδεια για κάθε αιμοδοσία και μέχρι δύο (2) κάθε έτος, η οποία μετά την υπογραφή της Ε.Σ.Σ.Ε. μεταξύ της Τράπεζας και του Σωματείου μας στις 30/04/09, μπορεί να μεταφερθεί μέχρι και ένα (1) μήνα μετά την ημερομηνία της αιμοδοσίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία η πρόβλημα προκύψει, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον συνάδελφο Κωνσταντίνο Δικαιοφύλακα.

Για Το Γραφείο Βορείου Ελλάδος του Union

Κώστας Δικαιοφύλαξ

Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Union Eurobank

Τηλ.: 2310 285781-2, 6977 302595