ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 128 / 09-04-09

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Γενική Συνέλευση Union: 04/04/2009
Συντριπτική έγκριση πεπραγμένων Δ.Σ.:
98%
Συμμετοχή-ρεκόρ μελών στη Γ.Σ.:
500
Άνεμος ΝΙΚΗΣ και ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο Union
Εκλογές Union 04/05/2009
 
Το Σάββατο 04/04/09 έγινε η Τακτική-Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Union(Ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”) με τη συμμετοχή περίπου 500 μελών του Union από Θεσσαλονίκη, Περιφέρεια και Αττική. Ήταν η πιο μαζική Γ.Σ. του Union όλων των εποχών.
Προεδρείο της Γ.Σ. εξελέγησαν τα μέλη του: ΜΑΡΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ Θεσσαλονίκη (Πρόεδρος), ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Αθήνα (Αντιπρόεδρος) και ΤΕΡΖΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΑ Θεσσαλονίκη (Γραμματέας).
 
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
 
 1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ-Πρόεδρος της ΟΤΟΕ: Χαιρέτησε τη Γ.Σ. και εξήρε την καλή συνεργασία ΟΤΟΕ-Union. Τόνισε την ανάγκη της συσπείρωσης των εργαζομένων στο Σωματείο και την Ομοσπονδία, ειδικά αυτή την περίοδο που η κρίση των Τραπεζών δεν πρέπει να μεταφερθεί στους εργαζόμενους. Υπογράμμισε ότι η προστασία της απασχόλησης και η επαναφορά των Τραπεζών στον κλαδικό διάλογο για την υπογραφή ΣΣΕ το 2009 είναι απόλυτη προτεραιότητα για την ΟΤΟΕ, επόμενος στόχος της οποίας είναι η ενοποίηση των Ταμείων Υγείας Τραπεζών.
 2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΝΗΣ-Εκδότης της κλαδικής εφημερίδας “Τραπεζικός Αγών”, Δ/ντης ΟΤΟΕ: Παρακολουθεί από κοντά για 33 συνεχή χρόνια τις εξελίξεις στον κλάδο και κάθε μήνα καταγράφει τη δράση των σωματείων-μελών της ΟΤΟΕ. Ανέφερε ότι το έργο του Union είναι πλούσιο σε όλους τους τομείς, όπως προκύπτει από τις μηνιαίες ανταποκρίσεις της εφημερίδας και πρωτοποριακό σε ιδέες και σχεδιασμό. Έκανε ειδική μνεία στην τελευταία συνέντευξη στον “Τ.Α.” του Προέδρου του Δ.Σ., Στάθη Χαρίτου και έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα της ύπαρξης των συνδικάτων στις Τράπεζες.
 3. ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ: Πρόεδρος Δ.Σ. Union: Επεσήμανε τη μεγάλη συμμετοχή των μελών στη Γ.Σ. και την ικανοποίηση του για την επίτευξη μεγάλης ενότητας στην κορυφή και στη βάση του Σωματείου. Ανέπτυξε τα κυριότερα επιτεύγματα του Σωματείου για την περίοδο 2008-2009 (υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, με ετήσιο κόστος 2,5 εκ. € για την Τράπεζα, παρέμβαση στο Υπουργείο Απασχόλησης για διάσωση πλεονάσματος Ταμείου Υγείας μετά την συγχώνευση του στο ΤΑΥΤΕΚΩ, σειρά παρεμβάσεων προς την Τράπεζα με επιτυχία, προσφορές για κατάρτιση μελών στους Η/Υ και υποτροφίες σπουδών, επαναφορά στεγαστικών δανείων σύμφωνα με ΣΣΕ ΟΤΟΕ, χρηματοδότηση εργασιακού αθλητισμού και πολιτισμού κα).
Δεσμεύτηκε ότι το Σωματείο θα υπογράψει με την Τράπεζα νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ για το 2009, παρά την κρίση και τα εξ αυτής προβλήματα, με ικανοποιητικές οικονομικές, ασφαλιστικές και θεσμικές παροχές προς τους εργαζόμενους.
Δήλωσε ότι το Union είναι ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ, όποια κι αν είναι η εξέλιξη στο τραπεζικό σύστημα (συγχωνεύσεις, εξαγορές Τραπεζών), αλλά ουδείς μπορεί να προδικάσει το παραμικρό σήμερα. Θεωρεί ότι δεν αποτελούν λύση, στη σημερινή ρευστή κατάσταση που αδικεί τις κεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών, ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε οι κρατικοποιήσεις των Τραπεζών. Η Eurobank έχει τη δυναμική και τα εχέγγυα της αυτοδύναμης ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κάλεσε την Τράπεζα μέσω των επικείμενων αυξήσεων να ανταμείψει το Προσωπικό για την προσφορά του και κυρίως τους χαμηλόμισθους.
Τόνισε ότι όπως στην τ. Τράπεζα Κρήτης το Σωματείο μετά από 10ετή περιπέτεια κράτησε το σύνολο των θέσεων εργασίας, έτσι θα κάνει και τώρα σε κάθε περίπτωση, αφού υπάρχει και η δέσμευση της Διοίκησης στην συνάντηση της με ΟΤΟΕ και Union, ότι απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους δεν θα γίνουν. Ενημέρωσε ότι θέσεις εργασίας χάθηκαν στον Όμιλο (μη ανανεώσεις δοκιμαστικών συμβάσεων εργασίας, απώλεια θέσεων σε θυγατρικές και σε εταιρείες τρίτων με δανεικούς εργαζόμενους) εξαιτίας της κρίσης και παρά τις παρεμβάσεις του Σωματείου, που όμως δεν είχε νομικό πλαίσιο αντίδρασης.
 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΒΕΛΟΣ-Γραμμ. Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας Δ.Σ.: Ανέπτυξε τη μεγάλη δράση του Union στον τομέα αυτό με αποκορύφωμα την άρση της άδειας λειτουργίας στο ρυπογόνο εργοστάσιο “ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ” στη Νέα Ιωνία που μόλυνε το περιβάλλον εργασίας 2000 συναδέλφων.
 2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ-Εκπρόσωπος της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” (Μέλος ΠΑΣΚΕ): Εξήρε τη δράση του Union στο αποτέλεσμα, την ενότητα και την προοπτική, αλλά και την ανάγκη στήριξης της ΟΤΟΕ. Θα μετέχουν του κοινού ψηφοδελτίου του Σωματείου “Union-ΕΝΟΤΗΤΑ” και στις νέες εκλογές.
 3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΦΟΣ-Εκπρόσωπος της παράταξης “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ” (Μέλος Π.Α.Μ.Ε.): Διατύπωσε κριτική για το “κατεστημένο” συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, θώρησε την κρίση , ως κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνα διαρκείας. Οι διεκδικήσεις είναι η άμυνα των εργαζομένων και το ΠΑΜΕ ο μοναδικός φορέας “ανυπακοής” στο σύστημα. Ήταν η μόνη παράταξη που δεν απεδέχθη το ενωτικό κάλεσμα για κοινή κάθοδο στις εκλογές με το ενωτικό σχήμα “Union-ΕΝΟΤΗΤΑ”.
 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΤΣΟΓΛΟΥ-Απλό μέλος: Μοιράστηκε την οδυνηρή εμπειρία της απόλυσης του από την Τράπεζα και το “καταφύγιο” που γνώρισε (συνδικαλιστικό, νομικό, οικονομικό) στους κόλπους του Union. Μίλησε για τη συμπαράσταση του Προέδρου του Δ.Σ. Στάθη Χαρίτου και την καθοριστική συμβολή του (προετοιμασία υπόθεσης, παρέμβαση στα δικαστήρια) έτσι ώστε να κερδίσει και στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο Αθήνας την επαναπρόσληψή του.
 5. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ-Εκπρόσωπος παράταξης ΔΑΚΕ: Δήλωσε ότι η ΔΑΚΕ στηρίζει το Σωματείο και το Προεδρείο του, αναγνώρισε ως πολύ πετυχημένη την 3ετή θητεία του και τόνισε ότι η ΔΑΚΕ και πάλι θα συμμετέχει στο ενωτικό ψηφοδέλτιο “Union-ΕΝΟΤΗΤΑ” με όλες τις δυνάμεις της.
Κάλεσε τους εργαζόμενους σε ενότητα και μαζική συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, γιατί “όλοι μαζί, μπορούμε περισσότερα”.
 1. ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ-Απλό μέλος (Βέροια): Με στοιχεία και με το προσωπικό του παράδειγμα ανέδειξε το αποτελεσματικό ενδιαφέρον του Union και για τα θέματα της καθημερινότητας των συναδέλφων, όπου κι αν βρίσκονται. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της αλληλεγγύης και στο ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να έχει η Τράπεζα. Κάλεσε όλα τα μέλη σε ενότητα και σε ενεργή συμμετοχή στη δράση του Union.
 2. ΠΕΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-Απλό μέλος: Παρουσίασε με στοιχεία τη μεγάλη δουλειά που παρήγαγε το Σωματείο στον ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ σε όφελος εκατοντάδων συναδέλφων που δωρεάν μετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες. Η αναγνώριση από την UNESCO, την ΟΤΟΕ και το ΕΚΑ των επιδόσεων του Unionαντανακλά την πετυχημένη δράση του Δ.Σ. που είναι μοναδική σε όλα τα συνδικάτα εργαζομένων.
 3. ΜΠΕΛΕΓΡΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – Απλό μέλος: Ανέλυσε διεξοδικά το πλέγμα των παρεμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στα κτίρια της Τράπεζας στη Νέα Ιωνία. Κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο ψηφοδέλτιο της νίκης και της ενότητας “Union-ΕΝΟΤΗΤΑ” και στις επικείμενες εκλογές να μην αμελήσουν τις έναντι του Σωματείου υποχρεώσεις τους.
 4. ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ – Απλό μέλος : Εμπεριστατωμένη ομιλία με ανάλυση για την ανάγκη της συλλογικής δράσης. Ανάδειξη της χρησιμότητας του Σωματείου και της προσφοράς του Δ.Σ. Επεσήμανε ότι επιβάλλεται μεγαλύτερη ενεργοποίηση των μελών του Union στους κόλπους του και κάλεσε να εγγραφούν στις τάξεις του όλοι οι ασυνδικάλιστοι εργαζόμενοι, γιατί «οι καιροί ου μενετοί»…
 5. ΠΑΠΑΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – νέο μέλος : Αιτιολόγησε γιατί διεγράφη από μέλος του Συλλόγου της τ.Τράπεζας Εργασίας, όπου μάλιστα είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Δ.Σ. αυτού του Σωματείου, αλλά και του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Εξέφρασε την επιθυμία να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Union, χωρίς να λάβει απάντηση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ Γ.Σ.
 
   Τα αποτελέσματα ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής που στελέχωναν η κα Φ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και Χ.ΠΟΥΡΝΑΡΑ (Πρόεδροι Πρωτοδικών Αθήνας) :
Α) ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΨΗΦΙΣΑΝΤΑ ΜΕΛΗ 
:
444
 
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
:
4
 
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
:
4
 
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
:
436
 
ΝΑΙ (ΥΠΕΡ)
:
427
97,9 %
ΟΧΙ (ΚΑΤΑ)
:
9
2,1 %
 
Β) ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ – ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΨΗΦΙΣΑΝΤΑ ΜΕΛΗ 
:
444
 
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
:
4
 
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
:
3
 
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
:
437
 

 

 

Διαβάστε επίσης

 2024@Anassa_05Ιουλ2024_014
Ανακ. Union 014/15-07-2024/Βράβευση Αριστούχων “Ηνίοχος” 2022-2023
eurobank_phygital_
Ανακ. Union 013/11-07-2024/Η Γνώμη των Εργαζομένων για τις αμοιβές/παροχές στην Eurobank-To βασικό αίτημά μας για την Ε.Σ.Σ.Ε./2024
123
Ανακ. Union 012/05-07-2024/Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Διοίκησης για τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων και των στελεχών του Δικτύου των Καταστημάτων της Τράπεζας
20230607_Ekdromi_NL_Ergazomenon_Eurobank
Ανακ. Union 011/20-06-2024/Διακοπές με το Ekdromi.gr-Διαγωνισμός αποκλειστικά για τα μέλη του Union Eurobank
shutterstock_176869352
Ανακ. Union 010/19-06-2024/Φρένο στην Βία και Παρενόχληση στην Εργασία
katotatos-misthos-1-910x521
Ανακ. Union 009/17-06-2024/Εξαήμερη Εργασία από 01-07-2024/Δεν μας αφορά ως τραπεζοϋπάλληλους η απασχόληση κατά την 6η ημέρα, αν και είμαστε εργαζόμενοι με πενθήμερο