ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 117 / 14-02-2012

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Στα καπνίζοντα ερείπια της Κυριακής 12/02/2012 προστέθηκε και η ολοσχερής καταστροφή των εγκαταστάσεων του ΤΑΥΤΕΚΩ που αφορούσαν τον Τομέα Ασθενείας Προσωπικού των Τραπεζών (Χαρ. Τρικούπη 6-8-10) στον οποίο είμαστε όλοι ασφαλισμένοι, όπως και οι συνταξιούχοι συνάδελφοι μας.

Οι κατόπιν εορτής ανακρίσεις της Πυροσβεστικής ίσως μας εξηγήσουν την «επιλεκτική» προτίμηση της φωτιάς να εξαφανίσει τον 3ο όροφο του κτιρίου, όπου δηλαδή ήταν εγκατεστημένο το ΑΡΧΕΙΟ του Ταμείου, όλα τα παραστατικά έγγραφα των Υπηρεσιών του και των ασφαλισμένων, βιβλιάρια ασθενείας κλπ.

Ευτυχώς η μηχανογράφηση που είχε γίνει (έργο της εσωτερικής υπηρεσίας του Ταμείου, χωρίς καμία δαπάνη του προϋπολογισμού του) θα μας δώσει την δυνατότητα να ξαναστηθεί ο μηχανισμός λειτουργίας του και τα βασικά του αρχεία.

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Ταμείου για την οποία θα λάβετε και πιο υπεύθυνη ενημέρωση θα παραταθεί μέχρι να βρεθούν νέοι χώροι και εγκαταστάσεις, κατεύθυνση προς την οποία ενεργούν και τα Σωματεία των εργαζομένων μέσω του εκπροσώπου τους στο Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Η συμπαράσταση μας προς τους εργαζόμενους στο Ταμείο είναι δεδομένη όπως και η βοήθεια μας για την άμεση επαναλειτουργία του, αφού άμεσα μας αφορά (αποτελούμε το 23% του πληθυσμού του).

Ευνόητο είναι ότι «παγώνουν» όλες οι σχετικές διαδικασίες εξυπηρέτησης των συναδέλφων κι αυτές που αφορούν το δίκτυο που έχουμε συστήσει με την συνεργασία της Τράπεζας, αλλά και όσες γίνονται με τους κατά τόπους αντιπροσώπους μας.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε και να μην καταδικάσουμε τις πληγές που άφησαν οι «Βάνδαλοι» κυρίως στην Αθήνα (στο πολύπαθο ιστορικό της κέντρο), αλλά και σε άλλες πόλεις της Πατρίδας μας και κυρίως να μην τονίσουμε ότι τα φαινόμενα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά και δίκαια αιτήματα του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και των αγώνων των εργαζομένων για την διατήρηση της αξιοπρέπειας στη ζωή μας.

Η «ειδίκευση» των αναρχικών στοιχείων στην καταστροφή νεοκλασικών κτιρίων που κοσμούσαν το κέντρο της Αθήνας, αλλά και Τραπεζών δείχνει οργανωμένο σχέδιο εγκλήματος που σκόπιμα αποπροσανατολίζει την Κοινή Γνώμη και εξυπηρετεί άλλα, ύποπτα συμφέροντα…

Κάθε δημοκρατική συνείδηση, άσχετα με τη ιδεολογική της κατεύθυνση πρέπει να καταδικάσει το έργο των εμπρηστών της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού της χώρας μας, γιατί είναι στοιχεία που αναδεικνύουν ακόμα και σήμερα το λαό μας, άσχετα αν δοκιμάζονται σκληρά σε ένα περιβάλλον στοχοποίησης της Πατρίδας μας από επιλήσμονες συμπατριώτες μας, αλλά και από αμνήμονες «φίλους» μας εκτός συνόρων…

 

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Union Eurobank

 

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος           Γιάννης Σιδεράτος

 

 

Διαβάστε επίσης

IMG_3779
Ανακ. Union 217/11-04-2024/Αρχική Παρουσίαση Έρευνας Γνώμης Εργαζομένων «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» στην Γ.Σ. του Union στις 06/04/2024
 Ζωή copy
Οι επιπτώσεις από τις εξαγορές-συγχωνεύσεις στις εργασιακές σχέσεις του Προσωπικού και ο ρόλος των συνδικάτων στη διαχείριση του προβλήματος-Η περίπτωση της Eurobank (1990-2015)
IMG_3856
Ανακ. Union 216/10-04-2024/Τακτική Γενική Συνέλευση Union 06/04/2024-Καθολική στήριξη στην λογοδοσία του Δ.Σ.
1920x1080-light-blue-solid-color-background
Ανακ. Union 215/04-04-2024/Σωστή εφαρμογή Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας - Κοινό αίτημα προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Τ.Ο.Ε. του Σωματείου μας και του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK
.Σ
Γενική Συνέλευση Union Eurobank - Σάββατο 6 Απριλίου 2024 - Divani Caravel
1584645533-22117
Ανακ. Union 214/03-04-2024/Τουρνουά Πιγκ-Πογκ Ο.Τ.Ο.Ε. 2024-Δηλώσεις συμμετοχής