ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 115 / 09-02-2012

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Νέα απεργιακή κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε.

Αύριο Παρασκευή 10/02/2012

Το Union συμμετέχει και απεργεί

 


Η Γ.Σ.Ε.Ε. αποφάσισε την παρακάτω απεργία – διαμαρτυρία ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης – Μνημόνιο 3 που με επαχθείς (για τους εργαζόμενους/συνταξιούχους και τη χώρα ολόκληρη) όρους έχει επιβάλει η Τρόικα, με ωμό και κυνικό τρόπο.

Ειδικά οι παρεμβάσεις που αφορούν την μείωση του κατώτατου μισθού που απορρέει από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αντισυμβαλλόμενους Γ.Σ.Ε.Ε. – Σ.Ε.Β. σε ποσοστό περί το 22% και σε ποσοστό περί το 32% για όσους εργαζόμενους είναι έως 25 ετών είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, αφού πέραν των άλλων καταστρατηγούν και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Πιο ύπουλη και μεσοπρόθεσμα καταστρεπτική είναι η παρέμβαση στα εργασιακά με την ουσιαστική κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων και στόχο την ανατροπή όλων των διατάξεων που αυτές περιέχουν υπέρ των εργαζομένων και τη μεταφορά του βάρους στο επίπεδο των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σε επίπεδο δηλαδή πρωτοβάθμιου σωματείου εργαζομένων (όπως το δικό μας) και επιχείρησης – εργοδότη.

Τελικός στόχος είναι κι αν ακόμη στο τελευταίο ως άνω επίπεδο δεν υπάρξει συμφωνία να μπορεί ο εργοδότης σε επίπεδο ατομικής πια διαπραγμάτευσης να επιβάλει νέα, ατομική σύμβαση εργασίας σε καθένα εργαζόμενο ξεχωριστά ακόμα και από μηδενική βάση.

Οι περίφημες «ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις» που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Νόμος 1876/1990… πάνε περίπατο, αφού ούτε ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ.) θα μπορεί να επιβληθεί, αν δεν προσφύγουν στις υπηρεσίες του… από κοινού εργοδότης και σωματείο!

Υπάρχει εργοδότης που θα θελήσει να προσφύγει, όταν θα κρατάει «το μαχαίρι και το πεπόνι» στο χέρι του;

Η περαιτέρω μείωση των συντάξεων (κύρια και επικουρικές) δεν γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει. Το ίδιο και οι νέες περικοπές στο μισθό των πολιτικών υπαλλήλων στο Δημόσιο Τομέα και στις ΔΕΚΟ, όπου καταργείται η μονιμότητα για 68.000 υπαλλήλους και οδεύουν προς απόλυση ως το τέλος του 2012 άλλοι 15.000 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας.

Η ουσία, όμως, παραμένει η ίδια: Βίαια εσωτερική υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, αφού η εισοδηματική απαξίωση τους δεν συνοδεύεται από μειώσεις στο επίπεδο αγοράς προϊόντων – υπηρεσιών και αγαθών ακόμα και πρώτης ανάγκης…

Άμεσα μας αφορούν και οι περικοπές στην Υγεία που ακόμα δεν γνωρίζουμε που και πως θα εκδηλωθούν.

 

Νομίζουμε ότι όλοι οι πιο πάνω είναι πολύ σοβαροί λόγοι για να συμμετέχουμε στην απεργία, αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα κάνει η Γ.Σ.Ε.Ε. αύριο στο Σύνταγμα (ώρα 11:00 π.μ.), το Σάββατο στις 11:00 π.μ. και την Κυριακή στις 5:00 μ.μ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Union Eurobank

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος                 Γιάννης Σιδεράτος

 

Υ.Γ.: Στα επίμονα ερωτήματα των συναδέλφων αν μας καταλαμβάνουν οι μειώσεις στον κατώτατο μισθό που προβλέπουν οι συμβάσεις εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. η απάντηση μας είναι αρνητική. Ο δικός μας βασικός μισθός καθορίζεται από τις Κλαδικές Σ.Σ.Ε. Ο.Τ.Ο.Ε. – Τραπεζών. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου 3 θα δούμε ποιοι είναι ακριβώς οι κίνδυνοι για τους συναδέλφους (άμεσοι και έμμεσοι).

 

 

Διαβάστε επίσης

IMG_3779
Ανακ. Union 217/11-04-2024/Αρχική Παρουσίαση Έρευνας Γνώμης Εργαζομένων «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» στην Γ.Σ. του Union στις 06/04/2024
 Ζωή copy
Οι επιπτώσεις από τις εξαγορές-συγχωνεύσεις στις εργασιακές σχέσεις του Προσωπικού και ο ρόλος των συνδικάτων στη διαχείριση του προβλήματος-Η περίπτωση της Eurobank (1990-2015)
IMG_3856
Ανακ. Union 216/10-04-2024/Τακτική Γενική Συνέλευση Union 06/04/2024-Καθολική στήριξη στην λογοδοσία του Δ.Σ.
1920x1080-light-blue-solid-color-background
Ανακ. Union 215/04-04-2024/Σωστή εφαρμογή Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας - Κοινό αίτημα προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Τ.Ο.Ε. του Σωματείου μας και του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK
.Σ
Γενική Συνέλευση Union Eurobank - Σάββατο 6 Απριλίου 2024 - Divani Caravel
1584645533-22117
Ανακ. Union 214/03-04-2024/Τουρνουά Πιγκ-Πογκ Ο.Τ.Ο.Ε. 2024-Δηλώσεις συμμετοχής