Σωματείο Union Eurobank

Βοηθητική πλοήγηση

Κοινωνικά Δίκτυα

Αρχική seperator Συμβάσεις seperator Επιχειρησιακή σύμβαση seperator ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 46 / 3-1-2002

Κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 46 / 3-1-2002

• Η 1η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ EUROBANK, ΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ.
• Η 1η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2002 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ / ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΑ.
• Η 1η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΕΥΡΩ).

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ευτυχή κατάληξη σειράς διαπραγματεύσεων με την Διοίκηση της Τράπεζας (Διευθύνων Σύμβουλος κ.Ν.ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα Θ.ΖΑΜΠΕΛΛΑ) που είχε το Σωματείο μας (Union Eurobank), σήμερα Πέμπτη 3-1-2002.
Υπογράψαμε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Πρακτικό Συμφωνίας, με σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων και παροχών, που αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα.
Οι ρυθμίσεις υπ' αριθμ.: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 και 8 αφορούν όλους τους εργαζόμενους, ενώ η υπ' αριθμ. 9 ρύθμιση (ΕΦΑΠΑΞ) αφορά τους προερχόμενους από την τ.Τράπεζα Εργασίας συναδέλφους.

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ

1. Καθιερώνεται μηνιαίο επίδομα γεννήσεως τέκνων, εκτός ενιαίου συμβατικού μισθού, κυμαινόμενο από 150 Ευρώ για 1ο, 2ο παιδί, που κλιμακώνεται μέχρι τα 300 Ευρώ για το 6ο παιδί.

2.
Μειώνεται το επιτόκιο χορήγησης προσωπικών δανείων για τους συναδέλφους από 4% σε 3% και αυξάνονται οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις αποπληρωμής Π.Δ. 4 μισθών από 36 σε 48.

3. Αυξάνονται οι συμπληρωματικές με τις παροχές του Ταμείου Υγείας καλύψεις της Τράπεζας για ορθοδοντικές εργασίες, σκελετούς-κρύσταλλα γυαλιών και φακούς επαφής.

4. Επεκτείνονται τα χρηματικά βραβεία της Τράπεζας και στα αριστεύοντα τέκνα υπαλλήλων της - Αποφοίτους Γυμνασίου, όπως και αντιστοίχως γίνεται για τους αριστούχους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. με μεταπτυχιακές σπουδές.

5. Καθιερώνεται ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα αποταμίευσης για τα τέκνα των υπαλλήλων όλης της Τράπεζας. Παρέχεται η δυνατότητα εξαγοράς των προβλεπόμενων μεριδίων των τέκνων υπαλλήλων προερχομένων από την τ.Τράπεζα Εργασίας.

6. Καθιερώνεται εφάπαξ βοήθημα γάμου ποσού ΕΥΡΩ 1.000, από 3-1-2002.

7. Θεσπίζεται συμβατική-νομική δέσμευση της Τράπεζας ότι δεν θα προβεί σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς, διαρθρωτικούς και οργανωτικούς λόγους μέχρι 30-6-2003.

8. Συνιστάται μικτή Επιτροπή μελέτης και υποβολής πορίσματος με θέμα την πρόωρη συνταξιοδότηση, από εκπροσώπους της Τράπεζας και των τριών Σωματείων του χώρου.

9. Ρυθμίζεται η προβλεπόμενη από τον προηγούμενο Οργανισμό Προσωπικού της τ.Τράπεζας Εργασίας ΕΦΑΠΑΞ αποζημίωση με δικαιούχους τους συναδέλφους προέλευσης από την ως άνω Τράπεζα και τους παρέχεται η δυνατότητα ή να ενταχθούν στο υφιστάμενο ομαδικό πρόγραμμα Συνταξιοδότησης που ισχύει σήμερα για το λοιπό Προσωπικό της Τράπεζας και χρηματοδοτείται από την ίδια, αφού δεχθούν την διακοπή της ασφάλισής τους στο προηγούμενο πρόγραμμα της Allianz (σ' αυτή την περίπτωση θα λάβουν εντόκως και μέχρι 3 το πολύ δόσεις τα οφειλόμενα σ' αυτούς ποσά, αναλόγως) ή αν αρνηθούν, θα συνεχίσουν την ασφάλισή τους στο πρόγραμμα της Allianz, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους σ' αυτό όρους.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αποδείξαμε ότι έχουμε στρατηγική, στόχους, όραμα, ουσία και θετικό, αναίμακτο για τα μέλη μας, αποτέλεσμα, με κατακτήσεις που αγκαλιάζουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που είναι πρωτοφανείς στον επιχειρησιακό μας χώρο, ορισμένες δε σ' ολόκληρο τον κλάδο.
Ακολουθεί αναλυτική ανακοίνωση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς